2009.09.09.@ 15.09

Vígnap és Magyar Dal Napja a Vígszínházban!

Immár hagyománnyá vált, hogy a Vígszínház minden évad kezdetén kitárja kapuit a közönség előtt. 2009. szeptember 12-én 12 órától várnak téged is a VÍGNAP-on!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Vígszínház nyilvános próbát tart A nő vágya című radikális musicalből, Molnár Ferenc Játék a kastélyban című darabjából és a Házi Színpadon Bartis Attila Romlás című művéből. Idén is lesz VÍGTOUR, amikor is a színház művészeinek, munkatársainak idegenvezetésével a látogatók végigjárhatják az épületet, a kelléktártól a zsinórpadlásig. Az alagsori büfé előtt nemcsak kiállítást rendeznek az évad első bemutatóinak jelmezeiből, hanem a vállalkozó szelleműek sminkesek és öltöztetők segítségével még azt is kipróbálhatják, hogy milyen belebújni egy-egy darab kedvelt karakterének a bőrébe. Az alagsori büfében a társulat tagjai beavatják a közönséget a színház műhelytitkaiba, és anekdotázva idézik fel a Vígszínház legendás művészeinek emlékét. Ismét lesz VÍGSÜTI az előcsarnokban, az épület több pontján pedig VÍG Egészségsarkokat rendeznek be, ahol a vendégek életmód-tanácsadáson, vérnyomás-, vércukorszint-, BMI- és koleszterinszint-mérésen vehetnek részt a TEVA jóvoltából.

2009-ben második alkalommal kerül sor az országos méretűvé nőtt Magyar Dal Napja fesztiválra, amelyet Presser Gábor, a színház zenei vezetője kezdeményezett. A Vígszínház életében mindig is kitüntetett helyen szerepeltek a kortárs, magyar zenés darabok, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az ezekből készült előadások sikere. A 2009. szeptember 13-án 20.00 órakor kezdődő gálaesten fellépnek a színház művészei, barátai, vendégei, szerzői. Jelen lesz Presser Gábor, Zorán, Bródy János, Dés László, Geszti Péter, Másik János, Várkonyi Mátyás, Melis László, Darvas Ferenc, Rúzsa Magdi és a Könnyű Esti Sértés színészzenekar.

Szeptember 19-én 18.30-kor az Évadnyitó Színházi Fesztiválon is fellépnek a művészek. Az Opera előtti nagyszínpadon A nő vágya c. radikális musicalből hallhat részletet a közönség. A jegyárusító standot egész nap megtalálod a Dalszínház utca és az Andrássy út találkozásánál. A részletes programot a szeptember 10-én megjelenő Pesti Est különszámban olvashatod.

Címkék: magyar napja vígnap vígszínházban!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend