2009.09.10.@ 15.09

Éjszaka az esőerdőben – interaktív kiállítás

Nyisd ki jól a szemed, hegyezd a füled! Olyan utazásra hívunk, amelyben szükség lesz némi bátorságra is: az esőerdők világát barangoljuk be, méghozzá éjszaka!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Sötétben még a megszokott környék is új arcát mutathatja, s ez alól nem kivétel úti célunk sem. Éjjel ugyanis egészen más képet mutat az esőerdő. A nappal aktív állatok behúzódtak búvóhelyükre, és az igazak álmát alusszák. De az erdő éjjel sem kihalt: más, éjjel éber állatok veszik át ilyenkor az uralmat. A holdfényben titokzatos zörejek, kiáltások, hörrenések, morgások hallatszanak, a folyó morajlásába néha egy-egy hangosabb csobbanás vegyül. Vajon mi történik az éj leple alatt?

Az esőerdők bolygónk leggazdagabb élővilágú vidékei. Több állat élhet egyetlen fán, mint máshol egy egész erdőben! A tudósok egyetértenek abban, hogy még mindig vannak ismeretlen fajok, melyek létezéséről nem is tudunk.
 
Ez a kiállítás egy apró szeletét mutatja be az esőerdők titokzatos élővilágának. Látogatóink különleges környezetben rengeteg kérdésre kapnak választ, színes képeken és élethű szobrokon tanulmányozhatják a kevésbé ismert, rejtett életmódú állatokat. Emellett válogatást is láthatnak az esőerdő rejtélyeiről és növényvilágáról.
 
Természetesen idén is játszunk! Látogatóink játékkártyalapot és kellékeket kapnak belépéskor, melyek segítségükre lesznek, hogy megfejtsék a kiállításban elhelyezett érdekes fejtörőket. Érdemes játszani, mert a jó megoldás ajándékot ér!
 
Induljunk hát felfedezőútra! Bejárjuk Dél-Amerika, Ausztrália, Afrika és Ázsia tájait, látunk félelmetes vadászt, lomha álomszuszékot, ugróbajnokot és erőművészt! Tarts velünk a Mezőgazdasági Múzeumba!
 
Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum
1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár
 
A kiállítás megtekinthető: 2009. szeptember 12.-november 1.
 
Nyitva tartás: naponta 10-től 17 óráig, hétfő szünnap
2009. október 16-án (pénteken) zárva.
 
Belépőjegy árak:
 
felnőtt: 1400 Ft
 
gyermek: 1200 Ft
 
csoportos: 800 Ft (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoportok)
 
családi jegy: 4200 Ft (2 felnőtt és 2 vagy 3 gyermek)
 
A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető!
 
Csoportok számára bejelentkezés:
 
A 06/1-422-0765 vagy a 06/1-363-2711-os telefonszámon.
 
Címkék: éjszaka esőerdőben interaktív kiállítás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend