2009.09.11.@ 15.09

Zenés darab az A38-on!

Szeptember 20-án, vasárnap 20 órától a The Ship of Fools című zenés darabot tekinthetitek meg az A38-on, Sebastian Brant 1458-ban írt regénye alapján!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Alexander Hacke, az Einstürzende Neubauten alapítója és basszusgitárosa Danielle de Picciotto amerikai művésszel közös multi-média előadása a középkori regény történetét mondja el az eredeti szöveg felhasználásával. Az előadásban súlyos basszusvonalak, sütő metál, melankolikus hárfák, erőszakos gitár-riffek, bizarr hangfelvételek, elektromos breakbeat-ek, elfeledett tangó-dallamok simulnak össze Hacke kiváló énekével és Danielle titokzatos képeivel, filmjeivel és szövegeivel.
 
A középkori regény, amely a bolondok hajójának a történetét mondja el nem másról szól, mint egy rakás bolonddal megrakott úszójárgányról, amely az élet végtelen vizén hánykódik. Ez az élet-jelkép nem csak arra utal, hogy mennyire bolond is az emberiség, hanem pontos leírása azoknak a jellemeknek, akik azt a hajón belül képviselik és azzá teszik. Éppen ezzel ragadta meg ez az időtlen történet a két művészt, akik a könyvben szereplő személyiségek bemutatása által jelenítik meg az ember esendőségét a zene és vetítés eszközeivel.
 
A két nem konvencionális, örökké új utakat járó művész a darabot Sebastian Brant középkori regényét avantgarde szellemiséggel dolgozta fel és kortárs szellemiségbe ültette át, megdöbbentően aktuálissá téve annak politikai, egyházi és társadalmi jelentését különböző kulturális hagyományokba ágyazva, hogy azoknak egyetemes vonatkozása minél jobban kidomborodjon. Így hallunk majd Közel-keleti ritmusképleteket, a Csendes-Óceán déli részének tiki hagyományait, vagy underground variációt Berlinből. A szöveg, a zene és a videó összjátéka a hagyományos irodalmat az elektronikus zenével, kortárs művészettel és filmmel ötvözi eggyé.
 
A művészek bemutatják a könyv tizenegy fejezetét Brant eredeti szövegének a felhasználásával, amely mellé súlyos basszusvonalak, sütő metál, melankolikus hárfák, erőszakos gitár-riffek, bizarr hangfelvételek, elektromos breakbeat-ek, elfeledett tangó-dallamok simulnak össze Hacke kiváló énekével és Danielle titokzatos képeivel, filmjeivel és szövegeivel.
 
Jegyek elővételben: 2000 Ft
Jegyek a fellépés napján: 2500 Ft
 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend