2009.09.14.@ 14.09

A Gonosz Nyugati Boszorkány élete

Ha gyermekkorod kedvenc filmjei közén tartozik az Óz, a csodák csodája, és mindig is vonzott a Gonosz Nyugati Boszorkány karaktere, akkor Gregory Maguire könyvét érdemes beszerezned!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gregory Maguire: A boszorkány (Kelly Kiadó)
 
Mindenki ismeri az Óz, a csodák csodája meséjét, amelyben Dorka, a kansasi kislány legyőzi a Gonosz Nyugati Boszorkányt. Ám az csak a történet egyik oldala. A titokzatos Boszorkányról semmit sem tudunk. Ő vajon honnét jött? Hogyan lett gonosz? És egyáltalán, mit jelent gonosznak lenni?
Aki elolvassa Gregory Maguire csodálatos regényét, az soha többé nem tud ugyanolyan szemmel nézni Óz világára. A Boszorkány egy olyan vidéken játszódik, ahol a beszélő állatok az egyenjogúságért küzdenek, a mumpicföldiek a középosztály stabilitására vágynak, a sárga téglás út pedig az elnyomás szimbóluma a kvarangyok számára. Itt születik és nevelkedik a zöldbőrű Elfaba, az éles elmével megáldott, de hányatott sorsú teremtés, akiből felnőttként a Gonosz Nyugati Boszorkány lesz, és akinek élettörténete újra értelmezi a jó és a gonosz örök szembenállását.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend