2009.09.16.@ 14.09

Kövesd te is a bordiétát!

Bort inni jó, most végre az is kiderül, miért. A kötet útmutatást nyújt az egészséges életmódhoz, amelyhez – a legújabb kutatások értelmében – a gyümölcsök, a diófélék és a csokoládé mellett a vörösbor fogyasztása is szervesen kapcsolódik.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Roger Corder: Bordiéta – Teljes étkezési és életviteli terv (Athenaeum Kiadó)
 
Milyen titkokat őriz a bor? Mitől és hogyan tart minket egészségesen? Melyik hasznosabb, egy pohárnyi a kaliforniai cabernet-ből vagy egy dél-francia syrah-szőlőből készült bor? Hogyan válasszunk olyan bort, amely amellett, hogy megfelel ízlésünknek, jótékony hatással van az egészségünkre is?

Roger Corder professzor beavatja olvasóit a titokba. Felfedi, hogy a kulcs a bor egészségmegőrző képességhez nem más, mint az egyik rejtélyes összetevő: a procianidin. A Bordiétában bizonyítja, hogy a megfelelő vörösbor, valamint procianidinben gazdag ételek fogyasztása – mint amilyen a keserű csokoládé, az alma vagy a különböző bogyós gyümölcsök – segít úgy megérni az idős kort, hogy élvezhessük az élet kínálta örömöket.

Corder kísérletei rámutatnak, hogy a szőlő fajtája és a borkészítés technológiája is befolyásolja az adott vörösbor procianidintartalmát. A professzor egyedülálló rendszert dolgozott ki kilenc ország legjobb borainak osztályozására. Mire a könyv végére érünk, Corder elmélete és kutatási eredményei alapján egy teljes életviteli terv rajzolódik ki előttünk.

A professzor rámutat, hogy ha minden nap vörösbort iszunk, egészségesek maradhatunk, és életünket is meghosszabbíthatjuk. A kötet fontos része az a receptgyűjtemény, amely borivóknak és bornemisszáknak egyaránt egészséges, finom ételek elkészítésében segíthet.
 

Kapcsolódó cikkek:
 
 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend