2009.09.16.@ 15.09

Utazás a tudatalatti birodalmába

Készen állsz a találkozásra önmagaddal? Szeptember 27-én egy egész napos Mesterkurzuson vehetsz részt Popper Péterrel, Müller Péterrel, Dr. Bagdy Emőkével és Dr. Daubner Bélával!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

– Újra és újra ugyanazok a problémák ismétlődnek életedben?
– Képtelen vagy változtatni a viselkedéseden, miközben tudod, hogy ha megtennéd, lényegesen eredményesebb lehetnél?
– Nem tudod megmagyarázni magadnak, hogy bizonyos helyzetekben miért fog el a szorongás, és miért blokkolsz le?
– Kíváncsi vagy rá, hogyan írhatod felül a tudatalattidban működő, negatív, hátráltató programokat?
– Szeretnéd tudni, miként növelheted hatékonyságodat az élet minden területén?

Akkor látogass el szeptember 27-én a Mesterkurzusra, ahol Popper Péter, Müller Péter, Dr. Bagdy Emőke és Dr. Daubner Béla vezetésével indulunk felfedezőútra lelkünk ismeretlen, titokzatos tartományaiba.

A felvilágosodás korának tudományos mámorában az európai ember meg volt győződve arról, hogy intellektuális erejével képes megismerni és uralma alá hajtani az egész világot, ahogyan saját életét is. A fájdalmas kijózanodáshoz számos tényező hozzájárult, többek között Sigmund Freud színrelépése, aki először világított rá arra, hogy az „én nem úr a maga házában”, mert a léleknek van egy sötét, ismeretlen tartománya is, amely jóval nagyobb hatást gyakorol életünkre, mint azt akár csak el tudnánk képzelni.
 
Freud nem kevesebbet állított, mint hogy gondolatainknak, érzéseinknek, vágyainknak és emlékeinknek csupán töredékével vagyunk tisztában, a többi mélyen elrejtve, a tudatalattiból irányítja életünket. Kiszolgáltatottjai vagyunk mindenféle belső folyamatnak, amelyeknek csak a következményeit érzékeljük, de hogy valójában mi játszódik le bennünk, az előttünk is rejtve marad.

Ez az oka annak, hogy életünk legfontosabb területein gyakran saját magunk számára is érthetetlen módon viselkedünk, teljességgel kicsúszik minden a kezünk közül, és ez hihetetlen fájdalommal ég. Ott, ahol érzelmileg közömbösek vagyunk, racionálisan és hatékonyan cselekszünk, ahol meg a legnagyobb ambícióink vannak, újra meg újra ugyanazokba a – gyakran jó előre látható – csapdákba zuhanunk bele.

A tudatalatti azonban nemcsak a legnagyobb ellenségünk, de a legjobb barátunk is lehet, ugyanis a berögzült, negatív, rosszul működő programok felülírhatók, kicserélhetők. Ehhez azonban jobban meg kell ismernünk működésének különös természetét.
A tudatalatti
– nem ismeri a kérdőjeleket
– nem ismeri a tagadást
– nem ismeri a személyes névmásokat
– nem ismeri a múlt és a jövő időt
– nem tesz különbséget a valóságban, az álomban, a meditációban és a vízióban látott képek között
A tudatalattinak nincs semmi humorérzéke – amit mondunk neki, megvalósítja, tekintet nélkül arra, hogy éppen nem gondoltuk komolyan, hogy csak a düh, a kétségbeesés, a félelem vagy szüleink előítéletei beszéltek belőlünk. Aki azonban képes jól kommunikálni a tudatalattijával, és felszabadítani az abban rejlő hihetetlen erőt és hatalmat, az nagyságrendekkel jobb minőségű, teljesebb és sikeresebb életet élhet! Ez nem egy ezoterikus tétel – a tudomány mára bebizonyította azt, amit a különböző alternatív szellemi iskolák már régóta hirdetnek: hogy a gondolatnak teremtő ereje van.
 
A Stanford Egyetemen jelenleg is izgalmas kísérletek zajlanak, melyek keretében monitoron figyelik a különböző ingerek hatására végzett agytevékenységet. Így válik szabad szemmel láthatóvá a fájdalom és az öröm, s így derül ki visszavonhatatlanul, hogy placebo hatás esetén pontosan ugyanolyan folyamatok zajlanak le az agyban, mint „valódi” ingerek hatására. Tudományosan igazolt tehát a mondás, hogy a hit hegyeket mozgathat meg – de neuronokat mindenképp.

Nem túlzás tehát azt állítani, hogy a Mesterkurzus történetének egyik legizgalmasabb témájával várnak szeptember 27-én. Az állandó előadók, Popper Péter és Müller Péter mellé sokak kérésére ismét meghívták a közönség kedvencét, a lenyűgöző Bagdy Emőke professzor asszonyt, és a téma egyik legavatottabb magyar szakértőjét, Dr. Daubner Béla pszichiátert és hipnoterapeutát, az Integratív Pszichoterápiás Egyesület elnökét.

A nagyszünetben lazító, feltöltő meditáción vehetsz részt, és valamennyi szünetben igénybe veheted az ingyenes, frissítő yumeiho masszázst is. A könyves standon a Mesterkurzus kiadványait, és más, nívós könyveket is kedvezményes áron vásárolhatsz meg.

 
További információ: www.mesterkurzus.com

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend