2009.09.28.@ 15.09

Zajok a szomszédból

Noises from the Neighborhood, azaz Zajok a szomszédból – ez a címe az A38 és az Osztrák Kulturális Fórum sorozatának, melynek keretei között a legfrissebb ausztriai zenei fejleményekből kapunk némi ízelítőt.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Két zenekar, két különböző, de egymáshoz szorosan kapcsolódó irányzat: a Zajok a szomszédból kitűnő körképet ad az osztrák zenei életről azoknak, akik kíváncsiak arra, hogyan is fest a sógorok zenei szénája a huszonegyedik század hajnalán.
 
Habár a Sofa Surferst leginkább az úgynevezett. "bécsi downtempóval" kapcsolatban szokás emlegetni, a zenekar mindig is kilógott a szokásos skatulyákból. Mert bár a lassú, elszállós, triphopos világ a Sofa Surferst is jellemzi, az együttes aránylag keveset bíz az elektronikára, annál nagyobb előszeretettel fürdőzik a rockos hangulatokban. Az eredetileg instrumentális, de később énekessel, a nagyszerű hangú Mani Obeyával kiegészült Sofa Surfers legújabb, megjelenés előtt álló Blind Side című albumát mutatja be az A38 Hajón, amihez remek felvezetés a német Super 700 lounge-os, lazulós elektropopja.
 
A berlini Super 700 2003-ban alakult, és vidám, rockba hajló elektronikus popdalaival gyorsan nagy népszerűségre tett szert. Ebben óriási szerepe volt az egzotikus megjelenésű énekesnőnek, Ibadet Ramadaninak, és a zenefelelős Michael Havesnek. 2005-ben figyelt fel rájuk a Strokes befolyásos producere, Gordon Raphael, azóta két j albumot jelentetett meg a zenekar, köztük az idei Lovebitest is, melynek anyagával Budapestre érkezik.
 
Noises from the Neighborhood / Zajok a szomszédból: Sofa Surfers (A), Super 700 (D)
2009. szeptember 30., szerda 20h
Belépő elővételben: 1000 Ft, a koncert napján: 1500 Ft.
 
Részletes program: www.a38.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend