2009.10.05.@ 15.10

Ki lesz a magyar Mesterszakács?

Ha szereted Gordon Ramsay és Gianni főzős műsorait, már biztosan alig várod a Viasat3 legújabb tehetségkutatóját, melyben kis hazánk első mesterszakácsát keresik!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A VIASAT3 a korábbi gasztronómiai műsorok (A nagy étteremalakítás, Gordon Ramsay sorozatai) után újabb reality-t indít október végén. A heti négy adással, főműsoridőben jelentkező tehetségkutatóban 12 önjelölt szakács méri össze a tudását a sok millió forint értékű főnyereményért.

Az egyes epizódokban különböző feladatokat kapnak a játékosok. A legutóbb Ausztráliában futott produkcióban többek között volt íz-próba, amikor is az egyik zsűritag által elkészített ételcsoda összetevőit kellet felismerni kóstolás alapján, vagy egy mesterszakács által megálmodott édességet kellett a lehető legpontosabban lemásolni.

A magyar Mesterszakács előkészületei már javában folynak. A műsorba több ezren jelentkeztek, a szereplőválogatás második körébe azonban már csak a szerencsésebbek juthattak. Nekik az volt a feladatuk, hogy negyven perc alatt készítsenek egy fogást a stáb által biztosított alapanyagokból, melyeknek zsürizése után a döntőbe már csak a legjobbak juthattak tovább.

A 12 döntősnek egy igazi szakmai tekintély előtt kell majd bizonyítania, a csatorna ugyanis a magyar gasztronómia egyik meghatározó egyéniségét, Mautner Zsófiát kérte fel szakmai tanácsadónak. Zsófia többek közt a népszerű Chili&Vanilia gasztroblog létrehozója és szerzője, a Dining Guide online főszerkesztője, valamint idén adják ki első szakácskönyvét.

A műsor sikerében okkal bízhatunk, hiszen eddig a világ több országában gyártották és sugározták, és a nézettségi mutatók mindenhol az egekbe szöktek. A BBC eddig 17 évadot gyártott belőle, de idén nyáron már Ausztráliában is megtalálták a Mesterszakácsot, Julie Goodwin személyében.
   
A győztesnek nálunk is több értékes nyeremény üti markát, ezen kívül lehetőséget kap arra, hogy a legismertebb séfektől tanulja meg a szakma csínját-bínját. És ami a legfontosabb: december végére kiderül, ki lesz Magyarország első Mesterszakácsa!

 

Címkék: lesz magyar mesterszakács?

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend