2009.10.13.@ 14.10

Megjelent Shakira legújabb albuma!

Shakira “She Wolf” című, sokak által várt vadiúj albuma 2009. október 12-én jelenik meg világszerte a “Did It Again”, “Gypsy” és a címadó “She Wolf” című slágerrel, melynek megírásában és készítésében is részt vett társ-szerzőként és társ-producerként. A “She Wolf” a kolumbiai énekesnő harmadik angol nyelvű stúdióalbuma.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Shakira eddigi karrierje során már számtalan listavezető spanyol- és angol nyelvű slágert készített, és több mint 50 millió albumot adott el világszerte. A "She Wolf" album többségében angol nyelvű dalokat tartalmaz, melyet 2010-ben egy új és egyedülálló repertoárral felvértezett spanyolnyelvű lemez fog követni. Az új albumot Shakira olyan neves művészekkel és producerekkel készítette, mint Pharrell, Wyclef Jean, a The Neptunes, és John Hill. Az egész lemezt szintetizátorok uralják, a jelenlegi elektrós trendnek megfelelően, mindez megbolondítva olyan hangzásvilággal, amelyet már megszokattunk tőle: indiai, közép-keleti és latinos, kolumbiai hangzás keveredik rajta.

"Szerettem volna mélyen beleásni magam az elektronikus világba. Nem voltam róla meggyőződve, hogy milyen album jöhet ki belőle majd a végén. Nincs annál félelmetesebb, mint a fehér vászon előtt állni közvetlenül a projekt megkezdése előtt. Nem tudod pontosan, hogy hol fogsz majd kikötni. Mindig azt gondolod, hogy már mindent kipróbáltál, és hogy nincsenek új utak, melyek felfedezésre várnak, de a művészet és a zene határtalan, a lehetőségek pedig végtelenek. Így aztán nekiláttam, és elkezdtem játszani néhány szintetizátoron, aztán arra a következtetésre jutottam, hogy egy olyan albumot akarok, melynek az alapja nagyon erősen szól. Több basszust akartam, és megbizonyosodtam afelől, hogy ez lesz az egész album közös nevezője, ezután már csak bele kellett olvasztanom abba a hangzásvilágba, amit mindig is csináltam. Túlnyomó többségében a többi zenei projektemben is ezt csináltam a múltban. De ezúttal azt akartam, hogy a basszus valóban nagyot üssön, és azt akartam, hogy mindez legyen elektronikus változatban, mert azt akarom, hogy az emberek szórakoztatónak tartsák, egyszerűen csak élvezzék a zenét, és felejtsék el a gondjaikat. Mindazok mellett, ami most a világban zajlik, szerintem mindannyiunknak szüksége van erre néha – a fontos dolgokat fontolóra kell venni, de amikor a zenéről van szó, úgy gondolom, mindent el kell eresztenünk és élveznünk kell az életet, mert elég rövid." – nyilatkozta Shakira az albumról.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend