2009.10.14.@ 15.10

Danny Briottet koncert a Corvintetőn!

Egy fergeteges Danny Briottet & MC Brother Culture koncert lesz október 30-án, a Corvintetőn, amit semmiképpen se hagyj ki!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kisebb enciklopédia is kevés Danny Briottet munkásságának összefoglalásához, hiszen ő az utóbbi húsz év szinte összes angol underground műfajába belekóstolt úgy, hogy közben mindig megmozgatta a táncra vágyó bulizókat, mindeközben a Leftfield-Underworld-Fatboy Slim-Orbital névsorban ő is az elektronikuszenei evolúció alakítójává vált.
 
Briottet a nyolcvanas évek új hullámán érkezett – az MTV legendás 120 Minutes műsorán felnőtt generáció tagjai máig fejbólogatva gondolnak vissza az 1986-ban alakult Renegade Soundwave-re és dalaira. Danny zenekara tíz éven keresztül ontotta magából a jobbnál jobb partyhimnuszokat – The Phantom, Blast’em Out, Bitting My Nails, RSW – akkor, amikor műfajbéli kollégái inkább a depresszióval voltak elfoglalva. Valószínűleg ez is lehet az oka, hogy dalaikat egyedi hangzásuk miatt máig szívesen dolgozzák fel az elektronikus zene újabb generációjának producerei, a hamarosan szintén a Corvintetőre érkező Tayo, Lee Coombs vagy Ben & Lex.
 
A Renegade Soundwave 1995-ös feloszlása után Danny ezerféle néven kezdett alkotni és remixelni (Depeche Mode, Moby stb. stb.) a 10 Kilo, Athletico és később a Dreadzone nevével fémjelzett Functional kiadó istállójában. Ezek közül talán a legizgalmasabb a Depeche Mode-remixekkel ismertté vált Subsonic Legacy, az MC Spee-vel alapított Red Star projekt, az Aswad reggae-zenekart elektronizáló és 2007-ben teljes albummal megjelenő Rhythm Riders, illetve az új 10"-essel előrukkoló 3Db, amelyet a DreadZone-alapító Dan Donovannal raktak össze.
 
A harmadik alkalommal Magyarországra érkező Danny rendszeresen a szigetország elsővonalas MC-jeit, hívja el fellépéseire, így a Sziget-vendég MC Spee után most a jungle/hiphop/dub MC-legendáját, Brother Culture-t hívta meg a Corvintetőre. Brother Culture 1982 óta adja hangját producerek tucatjai albumjához, dolgozott többek közt Kruder & Dorfmeisterrel, Stereotyppal, Adrian Sherwooddal, Manasseh-val, Kankával, Jah Warriorral, Bush Chemisttel, Mungos Hi-Fi-jal, és ő az új Prodigy-album Thunder című számának hangja is. Mindezek mellett két albumot jelentetett meg saját néven, a 2008-as Isist és a Mungos Hi-Fi meets Brother Culture-t.
 
Időpont: 2009. október 30.
Helyszín: Corvintető
Fellépők: Danny "Renegade Soundwave" Briottet (UK), MC Brother Culture
Jegyár: 1500,- Ft
A kisteremben: Gumipop party (electropop, indie, grime)

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend