A legenda életre kel: újra Jimmy Hendrix fesztivál!

Téged is érdekel a fiatalon elhunyt gitáros-énekes zenei munkássága, élete és egy különleges fesztivál, ami róla szól? Akkor látogass el október 17-én a Fonó Budai Zeneházba!

Az elmúlt két év sikerei után 2009-ben is lesz Nemzetközi Jimi Hendrix Fesztivál Magyarországon! A hazai muzsikusok mellett eddig olasz, holland, svéd, török és lengyel zenekar vendégszerepelt a fesztiválon. Az idei rendezvényen a hazai fellépők mellett két külföldi előadó lép fel.

A szomszédos Szlovákiából érkezik a René Lacko Downtown Band, akiknek gitáros-énekese az elmúlt évtizedben többször járt Magyarországon, legutóbb a 2009-es Mediawave-fesztivál vendégeként. 1996-ban egy, a Hendrix-família által évente megrendezett eseményen pedig az előkelő 2. helyezést érte el.

Az esemény másik külhoni vendége az Electric Jimiland. A közel 10 éve működő svájci csapat kivételes érzékenységgel nyúl a Hendrix dalokhoz, számos vélemény szerint az egyik legautentikusabban játszó Hendrix-tribute zenekar a világon.

A hazai előadókat a 30 éve a magyar rock-blues élet élvonalában játszó Póka Egon és zenekara, valamint a szintén trióban felálló, ám akusztikus hangszereken játszó Jack Cannon Blues Band, és a – házigazda – Jimi Hendrix Memorial Band képviseli. Az este exkluzív vendége pedig a klasszikus zene világából érkező Kárászi Szilvia zongoraművésznő lesz.

A fesztiválnak – az előző évekhez hasonlóan – a Fonó Budai Zeneház ad otthont. A koncertek mellett egyéb programok is várják az érdeklődőket. Az előző évek sikereire való tekintettel idén is lesz borkóstolás, -vásár, CD- és bakelitlemez-börze, filmvetítés és könyvvásár.

Az eseményről további információkat az alábbi oldalakon találsz: www.hendrixfesztival.hu illetve www.fono.hu

 

Még több

weekend