2009.10.16.@ 15.10

Nézd te is három filmklub legjobb dokumentumfilmjeit!

Ha tartalmas programra vágysz a hirtelen jött hidegben, a Cosmo.hu –nak van egy tuti tippje számodra. Azaz nem is egy, hanem három, ugyanis Budapest legjobb dokumentumfilmklubjait ajánljuk most figyelmedbe.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Elsőként a Dokszerda Filmklubot ajánljuk neked, melynek nulladik vetítése október 7-én zajlott: Kovács Kristóf Malaccal teljes című munkáját láthatta a közönség. Itt a továbbiakban heti rendszerességgel tekinthetsz meg olyan klasszikus dokumentumfilmeket, mint például a Fekete vonat Schiffer Páltól, az Ember Judit- és Gazdag Gyula-féle A határozat vagy Mihályfy Sándor A Kertész utcaiak című műve.
 
A vetítések szerda esténként 7 órától kezdődnek, a belépőjegy alkalmanként 400 forintba kerül. A filmklubnak a DocuArt Kocsiszín, ahol a filmek után szakértő vendégek és moderátorok segítségével elemezhetjük az alkotásokat. Ugyanitt rendezik csütörtöki napokon a Schiffer Pál Filmklubot, amely ezúttal a rendszerváltásról készült műveket tűz műsorára. Az áttörés pillanatai néven futó válogatás során tematikus rendben nézhetjük meg az 1989-90-es évről szóló dokumentumfilmeket.
 
A 6.45 Faludi Filmklubbal hetente váltakozva jelentkező Faludi Dokumentumfilmklubnak pedig immár hatodik évadát kezdték meg szeptember elején. A vetítéssorozatból – melynek folyamán a hatvanas évektől kezdve napjainkig készített filmekből válogatnak – még mindig hátra van néhány alkalom. Idén a szervezők szerint kicsit több szerepet kap a zene és az irodalom, a filmvetítéseket követően itt is részt vehetsz egy-egy beszélgetésen az alkotókkal.

További információk: docuart.hu, filmklubszov.hu,faludiakademia.hu

Fotó: profimedia.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend