2009.10.27.@ 15.10

Wild Side: Rock and roll & glam a javából!

Ugye mindenkinek beugrik a Mötley Crüe gatyaszaggató pop-metál slágere 1987-ből? Akinek nem, gyorsan szégyellje el magát, elő a Wikipédiát és a Youtube-ot, és azonnal pótolja hiányosságait.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Újra (ki tudja hányadik) virágkorát éri a glam, elég ha csak az aktuális divattrendeket nézzük, latex, párducminta, flitter, szakadt csőfarmer mindenütt, lassan úgy nézünk ki, mint Bowie-ék 1973-ban, vagy a Guns’n’Roses 1987-ben. A Mötley Crüe a tengerentúlon és Európa nyugati felén ismét megtölti a stadionokat, nyomában a los angelesi rock olyan új bandái jönnek, mint a The Last Vegas, vagy a Charm City Devils. Közben felnőtt egy új zenészgeneráció a skandináv térségben is, mely folytatatja és megújítja a glam/sleaze/garage rock legjobb hagyományait (Veins of Jenna, Sister).
 
Itthon is éledezni látszik a los angelesi és svéd hagyományokon nyugvó glam/garage rock-vonal, a Trash City Club szervezőgárdája ezúton ennek a műfajnak szenteli az estét a Tűzraktérben, november 14-én.
A bulin fellép az új lemezén dolgozó, skandináv garázs rock-os, The Trousers, akiknek legutóbbi „Doctor” című slágerét (és annak videoklipjét) több nyugat-európai médium is műsorára tűzte és játssza jelenleg is. Prágából érkezik a szemtelenül fiatal, 20 éves átlagéletkorú Bitch&Chips, akik mind zeneileg mind fazonban mind viselkedésben a korai Mötley Crüe –ra „hajaznak” (szóval: lányok előnyben). A Hangfoglaláson nagy sikerrel mutatkozott be a Kőváry Péter (neo) által alapított Electric Bastards; a glam-punk banda jelenleg bemutatkozó EP-jén dolgozik, a bulin ebből adnak ízelítőt és kedvenceiktől (Backyard Babies, BRMC) játszanak jó néhány feldolgozást. A hamarosan szintén új zenei anyaggal előrukkoló The Joystix -et nem kell bemutatni a műfaj szerelmeseinek. A szép külföldi sikereket is elért zenekar új felállásban, 4 tagúra bővülve áll a deszkákra az éjszaka folyamán. A koncertek között és után a stílusos (rock/glam/garage/80’s radio rock) talpalávalóról a Kőváry Brothers gondoskodik. Dress code nincs, de ajánlott! Elő a tupírfésűt és a párducnacit! Glam it up!
Fellépők: The Trousers, Bitch&Chips (Cz), Electric Bastards, The Joystix, Kovary Brothers dj set.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend