2009.10.30.@ 14.10

Leválás, önállóság, szabadság

Te is azok közé az emberek közé tartozol, akik szinte levegőt sem tudnak venni más emberek nélkül? Akik olyan erősen kötődnek, hogy egyedül szinte életképtelenek? Ha változtatni szeretnél ezen, az alábbi kötet a segítségedre lehet benne!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Marcel Rufo: Engedj el! – Leválás, önállóság, szabadság (Park Kiadó)

„Kötődnünk kell, itt vagy ott, de soha ne engedjük, hogy megkötözzenek.”

Születésekor a kisbaba nem szakad el azonnal az anyjától. A szimbiózisnak nevezett időszak rendkívül fontos a számára, hiszen ebből merít erőt és biztonságot. A gyermeknek azonban föl kell nőnie, ezért egy idő után le kell válnia az anyjáról, hogy meghódíthassa a szabadság és az önállóság egyre újabb területeit.

Létezik-e fájdalommentes elszakadás? Miért érezzük utána elhagyatottnak magunkat? Mi a gyászmunka, és befejeződhet-e egyáltalán? Mire jók az emlékek? Igaz-e, hogy egész életünk a szimbiózis utáni nosztalgia jegyében telik el?

Ezekre a kérdésekre válaszol Marcel Rufo francia gyermekpszichiáter sok-sok empátiával, nagyon emberien. Gyöngeségeinket megértve tükröt tart elénk, melyben valamennyien ráismerhetünk önnön kétségeinkre, az elválással kapcsolatos félelmeinkre. Kötődés nélkül nem lehet élni, de amint megkötözve érezzük magunkat, lazítanunk kell a köteléken, és el kell tudnunk szakadni, hogy megőrizhessük önmagunkat.

Kapcsolódó cikkek:

Valósítsd meg céljaidat!

Teljesítsd be vágyaidat!

Óvd meg a kapcsolataidat!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend