2009.10.30.@ 15.10

Látogass el a Szegedi Jazz Napokra!

A Szegedi Jazz Napok az idén is a szokásos időpontban, november 7-8-án kerül megrendezésre. Ha szereted a jazzt, mindenképpen ott a helyed a fergeteges koncerteken!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A fesztivál díszvendége az amerikai soul-jazz egyik utolsó nagy öregje, a 67 éves Lonnie Smith, a jazz-rock fúzió úttörője Larry Coryell, valamint a Jan Garbarek Group ismert női dobosa, Marilyn Mazur.

És egy fantasztikus hazai "szupergroup": Dresch Mihály – Lukács Miklós (cimbalom) – David Yengibarjan (tangóharmonika). De itt lesz az elmúlt évek legfigyelemreméltóbb magyar alt-szaxofonosa, Bacsó Kristóf is együttesével, míg a szegedi  színeket a 60 éves Szaniszló János és kvintettje képviseli.

Dr. Lonnie Smith az amerikai Rhythm&Blues és az ötvenes évekből  származó Soul-Jazz egyik legnagyobb élő mestere. A fekete Hammond-varázsló George Bensonnal alakította első együttesét,  orgonajátéka nagy hatással volt a beat- és rockzene aranykorára, majd a későbbi "acid-jazz" irányzat kialakulására. Hosszú és gazdag pályafutása ellenére nagyon ritka muzsikusnak számít Európában, a Szegedi Jazz Napok meghívásának köszönhetően először játszik Magyarországon.

Larry Coryell: Ha a jazz és a rock gitár-istenei semmi másban nem értenek egyet, abban mégis, hogy valamennyiük az ő köpönyegéből bújt ki… Clapton, McLaughlin, SRV, Metheny, Scofield…, mindegyik! Corryel legendás muzsikus, nélküle nem lett  volna sem a Fusion, sem a Jazz-Rock az, ami. 1983-ban ugyanezen a fesztiválon mutkozott be először Magyarországon, mely előadás a korszak egyik legnagyobb koncertsikere volt.

Marilyn Mazur:
Miles Davis és Jan Garbarek világhírű ütőse szintén különleges vendégnek számít minden fesztiválon, főként hogy egy titokzatos svéd díva, Josefine Cronholm társaságában érkezik. Brilliáns a gitárosa is, zenéjük jellegzetesen skandináv art-jazz, jó lesz figyelni!

A program mellett a tavaly óta változatlan jegyárakra is érdemes egy pillantást vetni:
Napijegy 4.500.-Ft
2 napos bérlet 7.000.- Ft.

A koncertek az IH Rendezvényközpontban (Ifjúsági Ház) kerülnek megrendezésre este fél 8 órai kezdettel.

 
Jegyelővétel az ismert jegypénztárakban, valamint az interneten: www.jegy.hu, www.ticketportal.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend