2009.11.02.@ 15.11

Nézd meg a Pink/túrát!

Szereted a rózsaszínt? Egy tucatnyi pink kiegészítővel vagy felszerelkezve? Akkor nézd meg november 2-től PINK/TÚRA kiállítást, ami a túlzás eszközeivel megalkotott vizuális élményt fog nyújtani.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A pink a giccs, a szép és az irónia metszetében tűnik fel, amely a művészi tudattól vezérelve választja ki útját. Lehet harsány vagy lágy, negédes vagy ironikus, giccses vagy misztikus. A popkultúrának is szerves része, a vagány tini lányok attribútuma. A Spiritusz Galéria legújabb csoportos kiállítása alkalmával művészei azon munkáit állítja ki, amelyeken ez a harsány szín, a pink egymásnak feszülő jelentéseiben mutatkozik meg, illetve ahol a művész karakterisztikusan szándékolt értelemmel ruházta fel. Töttös Kata alkotásain a pink a giccs motívumrendszerében tűnik fel, végletes képi világával ironikus hangon szólalva meg, hasonló képen Szemethy Orsi munkáihoz, akinek képi világa a karikatúra felé viszi el festményeit. Andreas Berde képein a kontrasztból eredő misztikum felerősítését szolgálja az édeskés pink megjelenése, miközben Tóth Szilvi fotóján a természet és a mesterséges pink harsányságából fakadó szépség kifejezését érezzük.

Szeretjük vagy gyűlöljük? Mire asszociálunk, ha „pink”? Látogass el egy túrára a Spiritusz Galériába, és döntsd el itt, hogy kell-e pink!
 
Megnyitó: 2009 november 2.hétfő, 18 óra

További információ: www.spiritusz-galeria.hu

Címkék: nézd pink/túrát!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend