2009.11.03.@ 15.11

Onyx étterem – a kulinarizmus ékköve

Hétfőtől – péntekig, ha csak egy ebéd erejéig is, de királykisasszonynak érezhetjük magunkat a belvárosi Onyx étteremben. A Vörösmarty tér impozáns Gerbeaud házban nyílt elegáns étterem kiváló választás egy barátnői csevejhez. Ez az a hely, ahol a makulátlan kiszolgálás és a minőségi alapanyagokból készített ételek az elérhető luxust nyújtja mindenkinek.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az étterem megközelítése, elhelyezkedése kiváló, akár tömegközlekedéssel, akár autóval érkezünk. A letisztult portál, az ajtónál szívélyesen üdvözlő felszolgáló a legpozitívabb fogadtatás, ami egy étterem esetében elvárható. A körülbelül 50 fő befogadására alkalmas terem fekete virágdíszítéses tapétáját kristálycsillárok fénye világítja meg, az étterem nevéhez méltóan, minden részletében az eleganciát sugározza. Az Onyx ebéd hétfőtől – péntekig, 12-15 óra között kerül felszolgálásra. Ajánlott időben asztalt- foglalni, mert nagyon sok a „beeső” külföldi turista.
 
Minden nő álma – a táskatartó kisszék
 
Miután a felszolgáló a helyünkre kísér minket és gondosan lesegíti kabátunkat, majd ahogy a „Nagykönyvben” meg van írva, alánk tolja a széket, szinte szempillantás alatt érkezik kedvencünk, az a kis szék, mely az asztal alá helyezve tökéletes táskatartóként szolgál. Így nem kell sem a szék karfájára, sem pedig illetlenül a földre helyezni táskánkat. Az pedig már valóban csak a véletlen szerencse műve, hogy az asztallábak kialakítása szinte a mi bevásárló táskáink méretéhez idomul, bármely butik papírtáskája még a legnagyobb méretben is szépen elhelyezhető az asztal alatt.
 
A mosdók mosdója
 
Nem csak egy vendéglátóhely, hanem otthonunk tisztaságáról is tanúskodik a mosdó higiéniája.
Az Onyx ebben is élen jár. A toalett, az étterem stílusával megegyezően, kifinomult ízléssel berendezett, különféle potpourrikkal illatosított helyiség. A kézmosás után, friss, puha törölközők sorakoznak felhasználásra, további kényelmünket fokozva.
 
Választékos menü, vegetáriánusoknak is
 
A két és háromfogásos menü ára tartalmazza a kávét és a felszolgált ásványvizet, emellett magában foglalja a szervízdíjat is. Az általában három-négyféle előétel, főétel és desszert között mindenki megtalálja a kedvére valót, a vegetáriánusok számára zöldségből és halból készült ételek is jelen vannak az étlapon. A pincér időben érkezik, minimális a várakozási idő, azonban nem érezzük sürgetve magunkat a választásban. Ha hezitálnánk, vagy számunkra ismeretlen fogalommal, étellel, elkészítési móddal találkoznánk, azonnali felvilágosításban lesz részünk.
 
Asztalunkra kerül a friss, házilag sült kenyérválogatás, vajjal, melyből hajlamosak vagyunk sokat fogyasztani, ami azért bűn, mert a továbbiakban feltálalt fogások, a franciás-kisebb adagok ellenére is olyan íz gazdagok, hogy szinte tilos a kenyérrel jóllakni már az elején. A felszolgált étel egy költemény. Megjelenésében, íz világában, a felhasznált alapanyagokat és az elkészítési technikát illetően is.  A megrendelt fogások gördülékenyen érkeznek, a poharunk sosem marad üres.
Képzett sommelier (pohárnok) segít kiválasztani azt a bort, amely az alkalomhoz és ételeink jellegéhez a legmegfelelőbb.
 
Az Onyx ebéd kétfogásos menü ára 2450 Ft, a háromfogásosé pedig 2950 Ft. Megéri ellátogatni az Onyx étterembe, ahol folyamatosan és mindig ugyanolyan szívélyes kiszolgálásban van részünk. Az ott eltöltött ebéd nem csak kulináris élményt, hanem könnyed kikapcsolódást is nyújt.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend