2009.11.06.@ 14.11

Foo, de jó slágerek egy lemezen!

15 év, 6 platina album és ugyanennyi Grammy-díjjal a hátuk mögött a Foo Fighters hamarosan újabb mérföldkőhöz érkezik az amerikai rockistenségekké való felemelkedésük útján: a csapat 2009. november 2-án megjelenteti történetének legelső válogatás lemezét legnagyobb slágereivel, az egyszerűen csak Foo Fighters “Greatest Hits”-nek keresztelt albumon.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ahogy mindig is, Dave Grohl (ének, gitár), Taylor Hawkins (dob, ének), Nate Mendel (basszus) és Chris Shiflett (gitár) nem elégedett meg egyszerűen azzal, hogy összeválogassa legnagyobb nemzetközi slágereit, melyek platinalemezekkel és aranyszobrocskákkal halmozták el a bandát, valamint arénákat és stadionokat töltöttek meg világszerte: a Foo Figters Greatest Hits két vadonatúj dalt is tartalmaz majd, az új rádiós kislemezdalt, a "Wheels"-t – mely Obama elnök július 4-i barbekjúján hangzott el először élőben a Fehér Házban a katonai hősök tiszteletére -, illetve a "Word Forward". Mindkét dalt kizárólag erre a válogatásra készítette a csapat saját, legendás 606-os stúdiójában, Butch Vig producer közreműködésével. Az új dalok önmagukban is megállják a sarat, de az olyan Grammy nyertes dalok, mint a "The Pretender", az "All My Life" és a "Learn To Fly", valamint az állandó Foo kedvencek, mint a "Best Of You", a "Times Like These", a "My Hero" és az "Everlong" tovább erősítik a dallistát, jól körülhatárolhatóvá téve a Foo Figters kiváló zenei termését napjainkig.

Azoknak, akik esetleg nem járatosak a rock n rollban, a Foo Fighters 1995-ben debütált azonos című albumával. A csapat második lemeze, a dupla-platina "The Colour & The Shape" eredetileg 1997-ben jelent meg, de azóta már megérte 10. évfordulós deluxe újrakiadását is. A harmadik és negyedik Foo album, a "There Is Nothing Left To Lose" (1999) és a "One By One" (2002) egymás után megnyerte a Legjobb Rock Albumnak járó Grammy-díjat. 2005-ben, a Foo Fighters 10 éves fennállását ünnepelte a két lemezes "In Your Honor" című albummal, melyet a hangulatos, 2006-os akusztikusan kibővített színházi turné követett, melyet a "Sing + Bones" albumon és DVD-n örökítettek meg. A legutóbbi Foo stúdió album, az "Echoes, Silence, Patience & Grace" 2007-ben látott napvilágot, és egyből be is állította a brit iTunes első heti eladási rekordját, valamint elhozta a Foo Fighters harmadik Legjobb Rock Albumnak járó Grammy-díját, mely összességében már a hatodik Grammyjük volt. Az ESP&G-t kísérő turnéjukon a csapat legnagyobb nézőközönségével találta szembe magát a két éjszakás londoni Wembley Stadion beli koncertjeik alkalmával, melyen összesen 165.000 rajongó vett részt, megdöntve a koncerthelyszín kétestés látogatói rekordját – ezt az eseményt a 18 dalos "Foo Fighters: Live At Wembley Stadium" DVD teszi mindörökre halhatatlanná.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend