2009.11.11.@ 15.11

Együnk libát Márton napon!

November 11-e Márton napja. Hogy ne éhezzünk egész évben – így tartotta a néphiedelem -, együnk e napon „mártonludat”. Legyen az egy jó libahúsleves, tepertőkrém vagy sült libacomb. Erre kiváló helyszínt biztosít – külön erre az alkalomra is készülve – a Budakalászon található Schieszl családi vendéglő.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ez a hely reklám nélkül is kiválóan működik, a házias, mégis újhullámos technológiákat is alkalmazó konyha híre szájról-szájra terjed baráti és ismeretségi körökben.

Bizsergető déja vu érzés

A fogadtatás, a hely atmoszférája, a felszolgálók visszafogottan kellemes humora mind úgy hat egyszerre, mintha ezredszerre járnánk itt. Már a bejárathoz tartozó kisebb előtérben vendégek borozgatnak, ugyanis az 1896 óta a Schieszl család tulajdonában lévő vendéglő borház is egyben. Ennek kiváló lenyomata a söntés, több mint száz éves hordóból készült bejárata. Tovább haladva jutunk el a hangulatos pincehelyiséghez. Boltív, kő, minden, ami egy pince hangulatát idézi. Négyszemélyes boxok és hozzá tartozó fogasok adják a hely kényelmes intimitását.

A márkanév kötelez

A család nevével jelzett egyszer használatos papír alátét kerül az asztalra, mellyel egy időben érkezik az étlap. A konyha igényességét jelzi már az is, hogy az étlap nem egy vastag olvasókönyv, hanem szépen átlátható, tudatosan szerkesztett. Négyféle előétel, három fajta leves, tizenhárom féle főétel, hét klasszikus fogás, négy fajta desszert és a gyermekekre gondolva három kedvelt gyermek étel található a házi savanyúságok mellett.

Nem kell megijedni és a kilóinkra gondolni akkor, amikor a csülkök különféle elkészítési módját olvassuk. Nyugodtan kóstoljuk meg bármilyen formában, ugyanis a köretként tálalt reszelt torma vagy épp a savanyúságok és káposztafélék friss savai azonnal, szinte érezhetően bontják a csülök esetleges  zsírját.

Ha nem tudnánk megküzdeni a gusztusosan tálalt, hatalmas adagnak első ránézésre nem mondható, azonban jelentős bel-tartalommal bíró étkekre, kérés nélkül, professzionálisan, házilag, sterilen csomagolt és ugyancsak a család nevével díszített fóliázott dobozba kerül az étel.

Gyermekkor ízei
 
A megmaradt fogások mellé vásárolhatunk és ízelítőt vihetünk ajándékba otthon maradt családtagjaink, barátaink számára, sőt kitűnő ajándéknak is bizonyul az ugynacsak házilag készített alma és meggy lé. A szűrt, 100%-os, cukrot nem tartalmazó levek frissek, mintha nagymamánk készítette volna.
 
Mivel a vendéglő borházként is üzemel, házi kimért bort, mustot is vihetünk magunkkal. Természetesen minden saját palackozású, így az üvegekről nem kell gondoskodnunk. A számlával együtt megkapjuk összes portékánkat, gyönyörűen csomagolva, papírtáskába téve. Mindezt szinte vidéki árakon.
 
A Schieszl vendéglő minden alkalomra, eseményre fel van készülve, így a közelgő Márton napra kitűnő libából készült menüsorral áll elő nem csak a törzsvendégei, hanem az egyre megújuló vendégei számára is. Látogassatok el a budakalászi Schieszl étterembe, ha egy kellemes vasárnapi ebédre-vacsorára, vagy csak egy könnyed kikapcsolódásra vágytok a legfinomabb ízekkel, makulátlan kiszolgálással.

További információ: www.schieszl.hu

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend