2009.11.18.@ 14.11

Megjelent a legjobb Enigma dalok gyűjteménye!

A 21.század második évtizedének hajnala egy olyan emblematikus zenei jelenség huszadik évfordulóját hozza el, amely mindig is meghaladta saját korát; Michael Cretu legsikeresebb projektje, az Enigma két évtizedes lett.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 

A román születésű producer sosem félt felfedezetlen területekre törni zenei kreációival, experimentális víziói olyan dalokban és lemezekben összpontosultak, amik munkásságát figyelemre méltó eladási adatokkal is meghálálták. 50 millió eladott lemeze, több, mint száz arany- és platina minősítéssel, illetve 50 első pozícióval különböző nemzetközi slágerlistákon magukért beszélnek, mégsem mondanak el mindent arról az érzelmi hatásról, melyet az Enigma okozott világszerte.
 
A “ The Platinum Collection” CD trilógia nemcsak Cretu sikerességét összegzi, de lenyűgözően átfogó képet is mutat kreativitásának eredményéről. Az első lemez, a “The Greatest Hits” a legsikeresebb dalok kronologikus gyűjteménye, mindegyikük egy-egy prototípusa az ethno, elektronikus, és klasszikus zene keverékének, mítikus pop szinfóniákká alakulva. Énekes főhősei között olyan emlékezetes előadókat találunk, mint  Ruth-Ann, Andru Donalds, vagy a gregorián kórus. A 12 számos “The Remix Collection” bizonyítja, hogy még a klub szcénába is beleillik az ENIGMA zenéje. Oylan örökzöldeket, vonultat fel,mint a “Mea Culpa”, vagy a “Princess Of Lust”, illetve napjaink szerzeményeit, mint a “Voyageur”, vagy a “Dreaming of Andromeda” remix-virtuózok feldolgozásában.
 
Valószínűleg mégis a válogatás harmadik korongja fogja a rajongókat legjobban felvillanyozni, mely a “The Lost Ones”, azaz „az eltűntek“ nevet kapta. Ez a CD soha nem tapasztalt betekintést nyújt az ENIGMA kreatív hanglaborjába. „Minden egy kísérlettel, és egy hibával kezdődik.“ – magyarázta Michael Cretu. „Néha egy hang, aztán egy dallam, egy harmónia, vagy egy hangulat. A “The Lost Ones” az én módszeremet mutatja, ahogyan olvasztótégelyemben a rendezetlen, naív, és gondtalan zenei ötletek hangszeres jegyzetekké fejlődnek.”
 
CD 01: THE GREATEST HITS
 
01. Sadeness (Part 1)
02. Mea Culpa (Orthodox Version)
03. Principles of lust
04. Rivers of belief
05. Return to innocence
06. Age of loneliness
07. Out from the deep
08. Beyond the invisible
09. T.N.T. for the brain
10. Gravity of love
11. Push the limits
12. Turn around
13. Voyageur
14. Boum-boum
15. Following the sun
16. Seven lives
17 La puerta del cielo
 
CD 02: THE REMIX COLLECTION
 
01. Sadeness (U.S. violent mix)
02. Mea Culpa (Fading shades mix)
03. Principles of lust (Everlasting lust mix)
04. Return to innocence (Long and alive version)
05. Age of loneliness (Enigmatic club mix)
06. Out from the deep (Trance mix)
07. T.N.T. for the brain (Midnight man mix)
08. Gravity of love (Judgement day club mix)
09. Push the limits (ATB remix)
10. Voyageur (Club mix)
11. Boum-boum (Chicane club edit)
12. Dreaming of Andromeda (Jean F. Cochois remix)
 
CD 03: THE LOST ONES
 
01. Lost One
02. Lost Two
03. Lost Three
04. Lost Four
05. Lost Five
06. Lost Six
07. Lost Seven
08. Lost Eight
09. Lost Nine
10. Lost Ten
11. Lost Eleven
 

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend