2009.11.19.@ 14.11

Csajos dallamok hideg estékre!

Két magyar albumot ajánlunk ezúttal a figyelmetekbe: Kapócs Zsóka és Szekeres Adrien legújabb albumait.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kapócs Zsóka – Karády dalok
 
Kapócs Zsóka első önálló színházi előadói estje „Ma a tiéd vagyok!” címmel évek óta hatalmas sikerrel fut a Mikroszkóp Színpad műsorán. A fiatal, rendkívül tehetséges és gyönyörű művésznő Karády dalokat énekel estéről estére a színpadon, Gyarmati István zongorista és zenekara kíséretében. A már több mint 60 előadást megélt produkció mind a szakma, mind a közönség részéről elismerő, rendkívül pozitív visszajelzéseket kap, és a siker csakis egyvalakinek köszönhető: Kapócs Zsókának.
 
Zsóka a színpadon esténként a legendás dívát megidézve tolmácsolja Karády Katalin slágereit. Olyankor Ő Karády Katalin, a két személyiség eggyé forrva bűvöli el a nézőket. Bár nem adatott meg neki, hogy a Művésznővel egy korban éljen, hogy saját bőrén tapasztalhassa meg érzéseit, mégis, szemünket lehunyva egy időutazásban lehet részünk. Olyan fantasztikusan hiteles előadást hallunk, hogy felmerülhet bennünk a kérdés: egy misztikus lélekvándorlás ez, vagy egy szerencsés véletlen csupán? Az esztétikumként is elismert énekesnő 21 dal segítségével szemünk elé varázsolja a már-már elfeledett, vagy sosem tapasztalt ’40-es éveket. Az előadás sikerén felbuzdulva úgy döntött, hogy a dalok közül 16 egy, az előadások hangulatát teljes mértékben átélhető lemezen is meg kell hogy jelenjen, amelyet hallgatva Kapócs Zsóka bársonyos, mély, fűtött erotikával telt hangja valóban megigéz bennünket. Ezek a dalok egyszerre szólnak a mának, és tisztelik a múltat.
 
A Karády-dalok mellett található egy, a kor és a lemez hangulatának megfelelő vadonatúj felvétel, amely Gyarmati István tehetségét dicséri, és kifejezetten Zsóka számára készült. Talán az album varázsereje is ebben rejlik: régi dalok a múltat idézve, mégis a jelenben, a jelenkor titokzatos hangján felcsendülve. A korongon Karády Katalin dalai stílusukat, hangulatukat megőrizve, ám a modern stúdió technológia alkalmazásával készített felvételek hallhatók, egy sejtelmesen búgó női hang, egy zongora, valamint basszus és dob kíséretében.
 
További információ: www.kapocszsoka.hu
 
Szekeres Adrien – Csak játék
 
Végre itt a várva várt új Szekeres Adrien nagylemez, csupa vadonatúj dallal! A magyar pop piac utóbbi évek egyik legzajosabb és legmegérdemeltebb sikere arra ösztönözte Adrient, hogy még magasabbra tegye a lécet, még színvonalasabb, igényesebb, átgondoltabb saját dalokkal jelentkezzen. A dalokat ezúttal is az az úriember jegyzi, aki feltehetőleg a legtöbbet tudja Adrien érzéseiről, gondolatairól, aki 11 éve társa jóban-rosszban: férje, Kiss Gábor. A szövegek szintén hűen tükrözik Adrien gondolatait, érzelmeit, hiszen nemcsak egyedi és varázslatos énekhangja predesztinálja őt az egyik legjobb magyar énekesnőnek, hanem érzékeny személyisége, előadóművészi képességei is. Dalaiban ezért különösen fontos a zene és a szöveg tökéletes összhangja. Az albumon az Adrient igazán jellemző lírai dalok mellett természetesen dinamikusabb szerzemények is szerepelnek. A dalokban közreműködik egy 30 tagú kórus, a Jazz and More énekegyüttes, és duett nélkül sem maradunk. A partner ezúttal egy olyan fiatalember, akinek tehetségére Adrien figyelt fel, akinek mostantól menedzseri szerepkörben az útját is egyengetni szeretné majd, s akiről a jövőben még nagyon sokat fogunk hallani. Ő Nikolas, s hogy mit tud, az hamarosan kiderül.
 
További információ: www.szekeresadrien.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend