2009.11.25.@ 14.11

Megjelent a Bolyki Brothers legújabb albuma!

A Bolyki Brothers legújabb korongja a fiúk álmodozásairól szól. Minden számban benne van az, amitől szebb lenne a világ, ha erejét nem tagadnánk meg. Hosszú ideig érett bennük ez az anyag. A dalok egy része már megmérettetett a koncertjeiken, és a közönség régóta követelte a CD-t, most ennek is eljött az ideje.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Minden szám a dal címe mellé kapott egy alcímet is „Power of…” amely azt tükrözi, amit ők gondolnak az adott dalról. A lemez angol nyelvű, a 23. Zsoltár kivételével. Ez a dal már mindenhol a világon bizonyított magyarul, ezért nem változtattak rajta, de Bársony Bálint nagyszerű improvizációjával még mélyebb kifejezéssel bír. Másik két dal, amely eredetiben magyarul született meg, igényes, költői fordítást kapott. Ezek a megrendítő erejű „Homokba írva” Pintér Bélától, és Bolyki Balázs – szakmai önéletrajzi ihletésű – „Egy napja van gitárom” című dala.

Két nagy slágert is felvettek, az egyik a MercyMe: I can only imagine (magyarul: Ma csak álmodom arról), a másik pedig Billy Joel: River of dreams című slágere. Végre rögzítették a The Solution című Bolyki Brothers slágert, amit Tóth Tamás Ferenc követett el számukra, és a csapat új tagja, Havas Lajos fergeteges improvizációja színesíti. A lemezen található egy vegyes, német-angol szövegű dal is (Let there be light). A 2009-es ProChrist kért tőlük vokál betétet ehhez a zenekarra és szólistákra írott műhöz. A szerzők engedélyével átírták a cappella verzióra, mert, ahogy a fiúk fogalmaztak: „az nekünk jobban áll”.
 
A koncerteken ritkán énekelt Behind The Curtain most sem kapott szöveget Andrástól, aki az átiratot készítette. Az eredeti egyházi ének szövege, és az áttetsző „hangszerelés” mellett a dal alcíme (Power of hope), és a borítóra került mondat „beszéli el”, amiről ez a srácoknak szól.  (Előrement barátaik emlékére.) Másik szöveg nélküli dal a Shepherds Around The Manger Lackótól, anno az Arénában és a  graz-i A cappella versenyen is nagy siker volt. Igazi zenei csemegének ígérkezik Paganini Moto Perpetuoja. Ha volt humora Paganininek, és meghallja majd, akkor ez is biztosan tetszeni fog neki. Ugyan azt nem vállalták, hogy a szólóhegedűt is elénekeljék, de ifj. Lendvay Csócsi Józsefnél avatottabb művészt nem találhattak volna erre a feladatra. A lemez utolsó dalát a 115. zsoltár és az életük inspirálta.
Legyen olyan mély élmény hallgatni ezt a CD-t, amilyen a Bolyki Brothers-nek volt, amikor készítették.

További információ: www.bolyki.hu
 
 
Címkék: albuma bolyki brothers legújabb megjelent

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend