2009.12.01.@ 15.12

Modern Othelló – a Vígben

Kíváncsi vagy a klasszikus tragédia modern, mai feldolgozására? Akkor feltétlenül nézd meg a Vígszínház Othelló című darabját, Eszenyi Enikő rendezésében! A címszerepben Nagy Zsoltot láthatod, Jágóként pedig Fekete Ernő brillírozik.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Shakespeare mesterműve fájdalmasan megindító történet, a megtévesztett ember tragédiája, amelyben feltárulnak az emberi természet legmélyebb rétegei, a lélek csodálatos és borzalmas titkai.Othello szíve hatalmas, tisztasága és gyöngédsége pedig nagyszerűségével és méltóságával vetekszik, de tisztánlátását megzavarja, érzékeit megtéveszti Jago, akiben a szélsőséges gonoszság az akarat és az értelem kivételes képességeivel párosul.

Ezzel a dermesztő gonoszsággal csak a szerelem végtelen tűrése és megbocsátása, a női erő és tisztaság, Desdemona ártatlansága áll szemben. De Jago mesteri cselszövéseinek hálójában a legtisztább szándék és legnemesebb akarat is elbukik, és mi szánalommal vegyes borzongással figyeljük, ahogy egy szerelmi féltékenységtől gyötört nagyszerű férfit bűnbe hajt a szenvedélye, egy önuralmáról híres katonát elragad a bosszúvágya.

"Fekete kos dugja fehér bárányod” – rikkantja Jago a bosszús Brabantiónak a nyitó jelenetben. A sajátos szimbolika s a kortársi szlenggel dúsított nyelv is végigvonul a játékon. Új fordításban, vendég főszereplők ajkán szól a robusztus dráma az új érát kezdő Vígszínházban.
 

Címkék: modern othelló vígben!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend