2009.12.04.@ 15.12

Nézd meg a Budapest Tánciskola bemutatóját a Trafóban!

Szereted a nem hétköznapi módon koreografált táncokat, vagy azokat, amik egy történetet mesélnek el? A Budapest Tánciskola Trafós bemutatója – immár hagyományosan – a nagyközönségnek, a szakmának, és a tánctörténetnek egyaránt újat ad.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Különleges táncelőadásnak lehetsz tanúja, ha ellátogatsz a Trafóba december 15-én, ahol rögtön három koreográfiát tekinthetsz meg. A koreográfiák egyikét Vladka Malá jegyzi, a másikat egy diákkollektíva, míg a harmadik igazi klasszikus – tánctörténeti mérföldkő –, Trisha Brown emblematikus művének kreatív színre állítása.

A Haidau egy táncmotívumot, a Bárki egy lehetséges férfi-nő viszonyt, a Set&Reset/Reset a posztmodern tánc egyik első, stílusalkotó művét gondolja újra.

Haidau

A Haidau A kárpát-medencei eszközös (bot, kasza, kard, seprű) küzdőjellegű táncok, fegyvertáncok egyik fajtája. Farkas Zoltán Batyu adta iskolai feladatul e motívum kortárstánc-szemléletű feldolgozását. A "diák-etűd"-ből sikeres mű lett, amit korábban többször táncolták az utcán.

Bárki

Engem szeret vagy "egy" nőt? Rám van szüksége vagy "egy" férfira? Ezt gondolta újra a koreográfus, a táncosok és a zeneszerző a Bárki című előadásban.

Set&Reset/Reset

Trisha Brown 1983-ban bemutatott Set&Reset című munkája nyomán alakultak ki a mostani Set&Reset/Reset elemei. A Budapest Tánciskolában végzett táncosok mindegyike kiválasztott egyet az iskola jelenlegi diákjai közül, akivel együtt dolgozott az egész próbafolyamatban. A darab próbái több éves előkészítés után 2009 szeptemberétől zajlottak.

Bemutató: Trafó – 2009. december 15., 16., 20.00

Bővebb infóért klikk ide!

Címkék: bemutatóját budapest nézd tánciskola trafóban

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend