2009.12.07.@ 15.12

Új bemutató a Pinceszínházban!

A Pinceszínház 2010. február 5-én bemutatja a Varsói melódiát. A történet, amely a szerelem születéséről és haláláról szól, ma is aktuális. Ma is beleszólhat a történelem, a különböző fizikai és virtuális határok két ember sorsába.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 

A szereposztás is izgalmas. A női főszereplő, Gryllus Dorka főleg Berlinben él és dolgozik, erre a szerepre jön haza két kinti forgatás között. Partnere Simon Kornél a Centrál Színház művésze. Rendező: Kőváry Katalin, díszlet-jelmez: Dőry Virág. Az előadás érdekessége még, hogy élő zongora kíséri a cselekményt, a zene részben Chopin művekből, részben Varga Judit Bécsben élő zeneszerző-zongorista illeszkedő zenéjéből áll.
 
1968-ban a diáklázadásokról és az új gazdasági mechanizmusról szóltak a híradások. És akkor napokon belül elterjedt egy előadás sikerének híre. Az emberek tódultak a Katona József Színházba – mely akkor a Nemzeti Színház Kamaraszínházaként működött – hogy tanúi legyenek három fiatal művész produkciójának. A jószerivel ismeretlen szovjet szerző szerelmi történetét a színészként már ismert, de rendezőként akkor debütáló Iglódi István rendezte varázslatosan. A két szereplő korosztályának ismert művésze volt. Sztankay István mögött már voltak színpadi sikerek, de az akkor már filmszínészként díjazott és híres Töröcsik Marit ebben az alakításában fogadta el igazán színpadi színészként a közönség. Az előadás sikerére jellemző, hogy majd egy évtizedig műsoron maradt. Aztán eltűnt a műsortervekről. Kaposváron még eljátszották (Koltai Róbert és Pogány Judit) de aztán már főleg színi tanodák vizsgadarabjaként jelent néha meg.
 
Leonyid Zorin: Varsói melódia
Fordította: Radnai Annamária
Szereplők: Gryllus Dorka, Simon Kornél
Díszlet-jelmez: Dőry Virág
Zene: Varga Judit
Asszisztens: Kis-Kádi Judit
Rendező: Kőváry Katalin
 
Bemutató: 2010. február 5.

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend