2009.12.07.@ 09.12

Ünnepi tippek: Készíts karácsonyi finomságokat!

Nem is gondolnánk, hogy mennyi karácsonyi ajándék alapanyag lapulhat meg kamránk mélyén. Egy kis fantázia, díszes csomagolás és készen is vannak a finomabbnál finomabb saját készítésű karácsonyi meglepetések.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Karácsonyi csoki figurák saját kezűleg

Fantáziadús, egyedi és roppant olcsó megoldás a karácsonyi csoki figura készítése. Vásárolj 3-4 tábla ét- vagy tejcsokoládét. Olvaszd meg gőzfürdő felett és a hobbyboltokban kapható karácsonyi gipszkiöntő formába öntsd bele a megolvadt csokit. Hagyd egy éjszakát át hűlni, megszilárdulni, és kész is van a karácsonyi csoki ajándék. A legkülönfélébb formájú figurákat készítheted így el. Csomagold selyempapírba vagy tedd aranyszínű dobozba és már mehet is a fa alá!
 
Karácsonyi mézes nyalánkság
 
Szintén egyszerű, ámde annál mutatósabb ajándék a karácsonyi mézes nyalánkság. Nem kell hozzá más, mint díszes, mini befőttesüvegek, aszalt gyümölcsök, dió, mogyoró, mandula, valamint akácméz. A jól kimosott befőttesüvegbe szorosan, rétegenként helyezd bele az aszalt gyümölcsöket és a magvakat! Ha elkészültek a rétegek, akkor óvatosan öntsd tele az edényt akácmézzel és várj addig, amíg az összes rés meg nem telik mézzel. Ez akár 30 percet is igénybe vehet, de semmiképpen se keverd meg a mézet, különben a rétegek elmozdulnak. Ügyelj arra, hogy az üvegben szorosan álljanak a magvak és jól ki is töltsék az üveget, különben a gyümölcsök és a magvak a méz tetején fognak lebegni! Díszítésképpen vágj ki egy karácsonyi mintájú textilből kb. 2 cm-rel nagyobb sugarú kört, mint az üveg teteje. Helyezd a kupakra az anyagot és rafiával szorosan kösd át az üveg nyakánál. Készíts saját címkét az általad kitalált manufaktúra nevével, ragaszd fel és készen is van az egyedi karácsonyi mézes nyalánkság.
 
Karácsonyi fűszerolaj
 
A karácsonyi fűszerolaj nagyon mutatós és rendkívül hasznos is, elkészítése pedig végtelenül egyszerű. Egy jól zárható üvegedénybe önts ét- vagy olívaolajat. Ízlés szerint tegyél bele mustármagot, fekete- vagy zöldborsot, babérlevelet, fokhagymát, csípős pirospaprikát. Friss fűszernövényekkel is ízesítheted az olajat. Ekkor azonban ügyelj arra, hogy a növényeken ne maradjanak légbuborékok, mert akkor az olajban lévő fűszernövény könnyen megromlik. Hűvös és fénytől védett helyen hagyd állni legalább két hétig vagy addig, amíg jól össze nem érnek az ízek. Ha már elég fűszeresnek érzed az olajat, akkor töltsd át egy díszüvegbe vagy egy szép borosüvegbe. Parafával zárd le, és kösd át egy kockás szalaggal az üveg nyakát.
 
Fotó: profimedia.hu

Címkék: finomságokat! karácsonyi készíts tippek ünnepi

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend