2009.12.11.@ 14.12

Karády dalok Kapócs Zsókától!

Kapócs Zsóka első önálló színházi előadói estje “Ma a tiéd vagyok!” címmel évek óta hatalmas sikerrel fut a Mikroszkóp Színpad műsorán. A fiatal, rendkívül tehetséges és gyönyörű művésznő Karády dalokat énekel estéről estére a színpadon Gyarmati István zongorista és zenekara kíséretében. A már több mint 60 előadást megélt produkció mind a szakma, mind a közönség részéről elismerő, rendkívül pozitív visszajelzéseket kap, és a siker csakis egyvalakinek köszönhető: Kapócs Zsókának.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Zsóka a színpadon esténként a legendás dívát megidézve tolmácsolja Karády Katalin slágereit. Olyankor Ő Karády Katalin, a két személyiség eggyé forrva bűvöli el a nézőket. Bár nem adatott meg neki, hogy a Művésznővel egy korban éljen, hogy saját bőrén tapasztalhassa meg érzéseit, mégis – szemünket lehunyva – egy időutazásban lehet részünk.
 
Olyan fantasztikusan hiteles előadást hallunk, hogy felmerülhet bennünk a kérdés: egy misztikus lélekvándorlás ez vagy egy szerencsés véletlen csupán? Az esztétikumként is elismert énekesnő 21 dal segítségével szemünk elé varázsolja a már-már elfeledett vagy sosem tapasztalt ’40-es éveket.

Az előadás sikerén felbuzdulva úgy döntött, hogy a dalok közül 16 egy, az előadások hangulatát teljes mértékben átélhető lemezen is meg kell, hogy jelenjen. A CD-t hallgatva Kapócs Zsóka bársonyos, mély, fűtött erotikával telt hangja valóban megigéz bennünket. Ezek a dalok egyszerre szólnak a mának, és tisztelik a múltat.

A Karády-dalok mellett található egy, a kor és a lemez hangulatának megfelelő vadonatúj felvétel, amely Gyarmati István tehetségét dicséri, és kifejezetten Zsóka számára készült. Talán az album varázsereje is ebben rejlik: régi dalok a múltat idézve, mégis a jelenben, a jelenkor titokzatos hangján felcsendülve. A korongon Karády Katalin dalai stílusukat, hangulatukat megőrizve, ám a modern stúdiótechnológia alkalmazásával készített felvételek hallhatók egy sejtelmesen búgó női hang, egy zongora, valamint basszus és dob kíséretében.

 
Kapócs Zsóka – Karády dalok tracklista:
 
1. Ezt a nagy szerelmet
2. Holnap ki tudja, látsz-e még
3. A szívemben titokban
4. Hamvadó cigarettavég
5. Elég volt nékem magából
6. Mindig az a perc
7. Jó, ha szól a rádió
8. Álltam a hídon
9. Ne kérdezd, ki voltam
10. Jó a rosszat elfeledni
11. Gyűlölöm a vadvirágos rétet
12. Jó éjt drága kis hadnagyom
13. Szomjas a szám
14. Munka után
15. Nincs kegyelem
16. Ez lett a vesztünk
17. A dalok is meghalnak egyszer
 
Kapcsolódó link: www.kapocszsoka.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend