2009.12.16.@ 11.12

Friss és könnyű – két finom és gyors egytálétel a rohangálós napokra

Szaladsz egyik helyről a másikra: ajándékok, bevásárlólista, csomagolópapír… Vacsorát főzni? Mintha rémségeket hallanál, annyira nem bírsz belegondolni abba, mikor is lenne neked időd erre.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha pontosan így érzel, ha nem kapsz még levegőt sem a karácsonyi rohangálásban, akkor ez a két, gyors vacsorarecept pont neked való. Nem kell hozzá több, mint 20-30 perc, és máris nyugodtan ülhetsz az asztalnál.

Penne tejszínes vargányagombaszósszal

Ami legyen otthon hozzá: 1 kis dobozos főzőtejszín, só, bors, szárított vargánya (bármelyik üzletben kapható), penne tészta, fokhagyma, petrezselyem zöld, parmezán sajt (reszelve készen kapható).

Egy doboz szárított vargányát tegyél egy pohár vízbe – úgy áztasd be, hogy ellepje. Hagyd, hogy a gomba megpuhuljon, ez kb. 15-20 percet vesz igénybe, addig pucold meg a fokhagymát, és serpenyőben kevés olajon pirítsd meg. Tedd hozzá a vízből kivett és kicsavart gombát, pirítsd át a fokhagymával. A vargánya íze csak igazán forró tűzön jön ki. Kevergesd, ízesítsd sóval, borssal, friss petrezselyemzölddel. Ha már eléggé megpirult, a tűzről levéve kevés főzőtejszínnel sűrítsd. Vedd lejjebb a lángot, és párold készre néhány perc alatt.

Eközben főzd meg a pennét sós vízben. A tésztánál fontos, hogy addig főzd, amíg a doboz használati utasítása jelzi. Nincs rosszabb ugyanis egy túlfőtt tésztánál.
Majd szűrd le, tedd hidegvíz alá, és öntsd bele a szósszal teli serpenyőbe. Keverd át, tálaláskor kis parmezán sajttal szórd meg a tetejét.

Serpenyős csirkemellszeletek spárgával

Ami legyen otthon hozzá: 2-3 szelet konyhakész csirkemell (attól függ, hány személyre készül), só, bors, fokhagyma, tárkony, fehérbor, erőleveskocka vagy vegeta, 1 csomag spárga, rizs.

Forró olajban süsd elő a megtisztított, megmosott, apróbb falatokra vágott csirkemellet. Néhány perc múlva ízesítsd sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával, tárkonnyal. Kevergesd, majd egy fél erőleveskockát főzz ki, a húsokat öntsd fel ezzel a lével. Kevés fehérborral ízesítsd. Ízlés szerint egy kis főzőtejszínt is keverhetsz bele.

Tisztítsd meg a spárgákat, jól mosd meg. Amikor már majdnem kész a csirke, és besűrűsödött a fűszeres szaft, óvatosan tedd bele a spárgákat. Ennek már nem kell sok idő, kb. 4-5 perc, hogy megpuhuljanak.

Az ételed kész van: friss, barna, magos bagettel vagy főtt rizzsel tálalhatod.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Ünnepi tippek: narancsos édességek karácsonyra

Palacsinta téliesen – Gesztenyés palacsinta, vörösáfonyás csokoládé öntettel

Ünnepi tippek: Készíts karácsonyi finomságokat!

4 pofonegyszerű pástétomrecept

Címkék: egytálétel finom friss gyors könnyű napokra rohangálós

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend