2009.12.17.@ 14.12

Regények az újévre!

Történelmi, romantikus, esetleg krimi? Akármilyen típusú regényt szeretnél a két ünnep között a karácsonyfa alatt összekucorodva olvasgatni egy csésze forró csoki társaságában, a Cosmo.hu most segít neked kiválasztani a megfelelőt!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 

Elizabeth Adler: A Riviéra titka (Ulpius-ház Könyvkiadó)
 
Öten indulnak vakációra Saint-Tropez varázslatos tengerpartjára. Bár korábban sohasem találkoztak, egyvalami közös bennük: egyikük sem találja a helyét a világban. A parányi szálloda azonban nem csak számukra tűnik tökéletes búvóhelynek. A hírhedt malibui magándetektív, Mac Reilly és szerelme, egyben társa, Sunny Alvarez, ugyancsak itt akar elbújni a világ elől. Magányukat azonban nem élvezhetik sokáig. Hamarosan azon kapják magukat, hogy a villa különös és gyanús lakóinak szövevényes életét próbálják kibogozni. Műkincsrablás, gyilkosság és kísértethistória… Mindez a földi paradicsomban, az év legforróbb szakában.

Elizabeth Adler a romantikus krimik nagyasszonya, akinek Toscana, Amalfi, Velence és Capri varázslatos tájain játszódó regényei egytől egyig sikerlistásak. A malibui csillogással átitatott, lenyűgöző -mexikói, olasz és francia- helyszínekkel teletűzdelt történet romantikus, egyben izgalmakkal teli bestseller, az írónő eddigi legjobb könyve.

 
Linda Himelstein: A vodkakirály – Pjotr Szmirnov élete és egy birodalom születése (Kelly Kiadó)
 
A Vodkakirály Pjotr Szmirnovnak és családjának lenyűgöző története, amelyből megtudhatjuk, hogyan lett a szegény jobbágyfiúból a világ egyik leghíresebb márkanevének megteremtője és egyben Oroszország egyik leggazdagabb embere. A regény középpontjában Szmirnov, a zseniális üzletember áll, aki korát megelőzve ismerte fel a reklám és az információ jelentőségét, akinek ravasz húzásaival sikerült mindig egy lépéssel versenytársai előtt járnia. A több mint négyéves kutatómunka után írt regény ezt a hihetetlen életutat és a Smirnoff név további sorsát meséli el tárgyilagos és rendkívül élvezetes stílusban.
 
Grace Tiffany: A türkizköves gyűrű (Tericum Kiadó)
 
16. század vége. Shiloh ben Gozán Velencébe menekül a spanyol inkvizíció elől, hogy zsidóként szabadon élhessen. Csak csecsemőkorú kislányát viszi magával és egy különleges türkizköves gyűrűt, amelyet attól a nőtől kapott, akit a legjobban szeretett, és akit nem tudott elfelejteni.  A több szálon futó történelmi regény központjában a türkizköves gyűrű áll, ehhez kapcsolódik öt különleges nő sorsa. Mind az öt nő mélyen érinti Shiloh életét.  A regényt Shakespeare „Velencei kalmár”-ja ihlette. Grace Tiffany öt rendkívüli nő szemén keresztül újraértelmezi a nagy drámaíró egyik legvitatottabb figuráját, Shylockot.
 
Mary Moody: Au revoir avagy fél év Dél-Franciaországban (Tericum Kiadó)
 
A hősnő, az ausztrál Mary elmúlt ötven éves. Élete boldog és kiegyensúlyozott. Egy valami azonban hiányzik: a szabadság, az idő, amit csak önmagára fordíthatnak, amikor megállhatna a mindennapos rohanásban és elgondolkodhatna az élet értelmén.
Miután Mary ráeszmél erre, van elég bátorsága ahhoz, hogy megtegye, amiről sokan az ő korában és helyzetében csak ábrándoznak. Azt mondja: Au revoir, azaz A viszontlátásra, és félévre elutazik Dél-Franciaország egyik legtávolabbi és legszebb vidékére, Lot-ba. Egy apró városkában köt ki, ahol a tervezett elmélyülés helyett vidám társasági élet közepébe csöppen. Folyik a finom francia vörösbor, fogynak az ínycsiklandó ételek.
Az Au revoir szívet melengető történet egy magányosnak induló utazásról, s egy álom valóra válásáról. Vidám, kedves és olykor filozofikus beszámoló arról, milyen teljesen egyedül élni egy idegen országban, alkalmazkodni a helyi viszonyokhoz, szokásokhoz és emberekhez, élvezni a nem mindig oly élvezetes szabadságot.
 

Michelle Richmond: Úgysem ismered (Tericum Kiadó)
 
A matematikazseni diáklányt húsz évvel ezelőtt rejtélyes körülmények között meggyilkolták. Hogy miért és ki volt a gyilkos, igazából sosem derült ki. Nővére sok évvel később találkozik a lány egykori matematikaprofesszorával, akitől egy jegyzetfüzetet kap. A füzet a húgáé volt, benne egy azóta is megoldatlan, százéves matematikai rejtvény és megannyi titok, amelyeket a visszahúzódó lány senkivel sem osztott meg. A köd éve szerzőjének új regénye egyfelől lebilincselő bűnügyi történet, másfelől pszichológiai regény, amely szerelemről, családi tragédiáról, veszteségről és árulásról szól, s a lélek legbensőbb és mélyen elásott titkait fürkészi.
 
Sarah Dessen: Egy felejthetetlen év (Kelly Kiadó)
 
Halley és Scarlett évek óta legjobb barátnők. Megosztják egymással titkaikat, ruháikat és szerelmeiket. Mások szemében Scarlett a népszerű, feltűnő lány, Halley csak a csendes barátnő, ám ő nem bánja: ketten tökéletesen kiegészítik egymást.

A gimnázium harmadik évének elején azonban megbillen az egyensúly. Először Scarlett barátja, Michael – az évfolyam legendája, akivel boldogan randizna az iskolában az összes lány – meghal egy motorbalesetben. Aztán Scarlett hamarosan megtudja, hogy Michael gyermeké? hordja a szíve alatt. Életében először Scarlettnek van igazán szüksége Halleyre. Ám bármennyire igyekszik is Halley, meg kell küzdenie a saját problémáival is – próbál eltávolodni parancsolgató anyjától, miközben élete első komoly kapcsolatát éli meg. Lehet, hogy Halley és Scarlett barátsága megroppan a súly alatt, de soha nem törik meg… mert az igazi barátságban az ígéret örökre szól.

Sarah Dessen stílusa egyedi, derűs, szívbemarkoló és hiteles. Mindenki, akinek volt valaha legjobb barátja – vagy első szerelme – érteni fogja sorait.

 
 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend