2009.12.24.@ 09.12

Ünnepi tippek: klasszikus nassolnivalók kicsit másképp

A karácsonyi vásárok hangulatos fergetegében mindig jólesik a gőzölgő forralt bor és a fahéjas kürtőskalács hívogató csábításának áldozatul esni. Ezeket a finomabbnál finomabb csemegéket elkészítheted otthon magad is, a Cosmo.hu most elárulja a legfinomabb recepteket.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Sült gesztenye

Klasszikus változat:
A sült gesztenye forralt bor mellett édesítheti meg legjobban az estédet. Végy egy nagy zacskóval, vágd be egy picit a szemeket, hogy könnyebben átsüljön, és tedd a sütőbe kb. 10 percre! Ne hagyd bent túl sokáig, mert könnyen kiszárad!

Modern változat:
Jamie Oliver receptje szerint a gesztenyét a legfinomabb brandybe áztatva fogyasztani. Ha megsült a gesztenye, akkor pucold meg, és dobd bele brandybe! Hagyd, hogy a gesztenye magába szívja az alkoholt, és már fogyaszthatod is!

Aszalt gyümölcsök

Klasszikus változat:
Az aszalt gyümölcsök az ünnepi nassolnivalók egyik főszereplője. Tartós és nagyon finom, ráadásul saját aszalógéppel magad is elkészítheted otthon.

Modern változat:
Olvassz fel vízfürdő felett egy tábla ét- vagy tejcsokoládét, és mártsd bele félig az aszalt gyümölcsöket! Hagyd megdermedni a csokoládét, és már készen is van a mennyei rágcsálnivaló!

Igazi forró csoki

Klasszikus változat:
3 dl tejet 1 dl tejszínnel kezdj el melegíteni! Adj hozzá 15 dkg tejcsokoládét, fél zacskó vaníliás cukrot, ízlés szerint barna cukrot, és keverd simára!

Modern változat:
A tejcsokit cseréld fehércsokira, és piríts hozzá egy marék apróra vágott mogyorót!

Mézes-vaníliás pörkölt dió

Klasszikus változat:
A dió az egyik legkedveltebb karácsonyi alapanyag. Gondoljunk csak a hagyományos karácsonyi menü főszereplőjére, a diós bejglire.

Modern változat:
Igazi ínyencség a mézes-vaníliás pörkölt dió, amelyet pofonegyszerű elkészíteni. Egy marék diót önts egy serpenyőbe, és kezdd el pörkölni! Tégy rá egy evőkanál akácmézet és egy fél zacskó vaníliáscukrot! Kevergesd addig a diót, amíg mind egy szemig bevonta az aranysárga méz! Majd tedd egy üvegedénybe, és hagyd teljesen kihűlni.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Ünnepi tippek: a legpraktikusabb kiegészítők

Ünnepi tippek: ragyogj alkalmi sminkben!

Palacsinta téliesen – Gesztenyés palacsinta, vörösáfonyás csokoládé öntettel

Címkék: kicsit klasszikus másképp nassolnivalók tippek ünnepi

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend