2010.01.06.@ 15.01

Mystery Gang a Corvintetőn

Volt idő, amikor a rockandroll-kispályákon megannyi zsebfenyő nyomult a Hungária-életérzést aprópénzre váltva, azonban három fej gondolt egy merészet, szakított a hagyománnyal és megcsinálta a Mystery Ganget. Ennek immár 12 éve és az idő őket igazolta: sokak számára a trió a magyar rockabilly szinonimája. Sérót belőni, Stray Cats-tetoválás/matricát bicepszre, jamesdeanek és bettiepage-ek, irány a Corvintető január 9-én!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A számtalan koncert mellett rengeteg dolog történt 1998 óta, hiszen az egyre népszerűbbé, sőt kultikussá váló Mystery Gang nemcsak egyre hitelesebben hozta a kor manírjait, hanem a stílusvilág is színesedett, a rockabilly és a rock and roll mellé beférkőzött a garage és jungle is. Anno példaképeik bemutatásával kezdték, mint Carl Perkins, Johnny Cash, Johnny Burnette, Billy Lee Riley, Eddie Cochran vagy Buddy Holly, majd az utóbbi években pedig Egri Péter szövegeire és dalaira építve adnak koncerteket Budapesttől Amszterdamig.

Egy Japánban kiadott kislemez után Hot’n Wild Rockabilly Cuts című első albumuk 2001-ben jelent meg, ezt követte 2003-ban a Dig That Rock!, majd 2006-ban a Jungle Fever, mindhárom külföldi kiadó gondozásában. 2009 januárjában a Művészetek Palotája színpadján bemutatott Privát Buddy Holly Story című műsoruk nyugodtan nevezhető eddigi karrierjük csúcspontjának.
Mindezen túl felfigyelt rájuk a filmes szakma: szereztek zenét az amerikai Townies és a Till Attila által rendezett Pánik című filmekhez, a Mystery Gang filmszerepet kapott Goda Krisztina Csak szex és más semmi című vígjátékában, az énekes-gitáros Egri Péter pedig Brennert alakította Fonyó Gergely Made in Hungaria című filmjében.
 
A január 9-i estén Singer nagybőgős disc jockey-Alan Freeddé változik, hogy az 50-es évek nagy és elfeledett slágereit játssza hajnalig.
Tagok:
Egri Péter – ének, gitár
Singer – nagybőgő, basszusgitár
Tamási László – dob
 
Diszkográfia:
1. Fly to the Moon 7" – Revell Yell (Japán) – 2000
2. Hot ‘n Wild Rockabilly Cuts – Nervous Records – (Egyesült Királyság) – 2001
3. Dig That Rock! – Hipstersound (Amerikai Egyesült Államok) – 2003
4. Jungle Fever – Rhythm Bomb Records (Németország) – 2006
 
Filmzenék:
Townies (Amerikai Egyesült Államok), r: Brett Bagenstose – Fly to the Moon (2004)
Pánik (Magyarország), r: Till Attila – Woodoo Doll, Whistle Stroll, Wanna Make Love (2008)
 
Filmszerepek:
Csak szex és más semmi – egész zenekar (2005)
Made in Hungaria – Egri Péter (2009)
 
Időpont: 2010. január 9. 21:00
Helyszín: Corvintető, VIII. Blaha Lujza tér 1-2., Corvin Áruház, bejárat a Somogyi Béla utcából
Jegyár: 1000,-

További információ: www.mysterygang.com

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend