2010.01.08.@ 14.01

Út a békéhez

Ha az újévet a lelked rendberakásával szeretnéd kezdeni, akkor szerezd be az alábbi két kötetet, hogy tanulhass mások történeteiből!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Eckhart Tolle: Csend a világ közepén (2 DVD melléklettel) – Findhorn-lelkigyakorlat (Édesvíz Kiadó)

Eckhart Tolle 2004 tavaszán csodálatosan egyedülálló hétvégi lelkigyakorlatot tartott a skóciai Findhornban élő spirituális közösség, egy több mint háromszáz fős csoport számára, akik a személyes és globális átalakulás élharcosai. A teljes lelkigyakorlatról videofelvétel készült, aminek eredményeként -gondos szerkesztést követően- kétszer kétórányi megindító élményt nyújthatunk át olvasóink részére.
Tolle minden mondata – üdvözlő szavait is beleértve – kivételes éleslátásról és erőről tanúskodik. A DVD-n rögzített lelkigyakorlat legfelemelőbb pillanatai a könyv lapjain is megelevenednek, s az egyes részleteket a szerző gyönyörű, képaláírásokkal ellátott természetfotói illusztrálják.

Mindez együtt – a szavak, a fényképek, a hangok és a videofelvétel – inspiráló, a világon egyedülálló kincset eredményez. Hozzáférhetővé teszi számunkra azokat az eszközöket, amelyeknek a segítségével átformálhatjuk életünket, és megnyílhatunk a pillanat csendje számára.

A Skócia északi részén található Findhorn Alapítvány a természettel szoros együttműködésben kialakított spirituális szolgáltató központ, amely az oktatásra és a közösségre helyezi a hangsúlyt. A világ egyik legnépszerűbb tudatos közössége; a felnőttoktatás, a személyes és spirituális átalakulás jelentős nemzetközi központja, amelyet évente mintegy tizennégyezren látogatnak.

 
Dan Millman: A békés harcos útja (Édesvíz Kiadó)
 
A történet alapja Dan Millman, a világbajnok atléta igaz története, aki bejárta a test és a lélek, a szerelem és a rettegés, a világosság és a sötétség, a nevetés és a csoda birodalmait. Dan egy Szokratész nevű öreg tanítómester, a békés harcos vezetésével, és egy rejtélyes, vidám lány hatására a végső szembesülés felé halad, amely felemeli, vagy tönkreteszi őt.

"Azelőtt úgy éreztem, velem született jogomnál fogva jár nekem egy boldog, magas szintű, józan élet, amit automatikusan megkapok majd az évek során. Soha nem sejtettem, hogy egyszer meg kell majd tanulnom, hogyan kell élni –  és hogy léteznek a világlátásnak olyan különleges szabályai és módszerei, amelyeket el kell sajátítanom, mielőtt egyszerű, boldog és elégedett életemre ráébredhetnék."

A világsikerű regényből készült mozifilmet 2006-ban mutatták be Amerikában, és remélhetőleg itthon is látható lesz!

 
 
Kapcsolódó cikkek:
 
 
 
 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend