2010.01.19.@ 15.01

Szuper koncertek január 22-én, az A38-on!

Január 22-én szuper koncertekkel várnak az A38-on! Az Óriás, a Shell Beach, a Grand Mexican Warlock, és a Plastic Bitch garantálja neked az esti szórakozást!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Egy igazi, nagyszabású indie-fesztivál, a lehető legfrissebb zenekarokkal. 2009 feltétlenül az Óriás éve volt, az előző év végén megjelent nagylemez egyöntetű kritikai siker volt, és mára valószínűleg ez a fiatal trió az, amelyik a legmarkánsabban képviseli a gitáralapú „független” rockzenét. Az este teljessé tételéről pedig a Shell Beach némi hardcore-ral körített dinamikus rockprodukciója, az egészen frissen alakult „szupergrupp”, az Idoru, az Esclin Syndo, a Jazzékiel és a Shell Beach tagjaiból verbuválódott Grand Mexican Warlock atmoszférikus, pszichedelikus gitárzenéje, illetve a Plastic Bitch ütős, zúzós punkpopja gondoskodik.
 
Ha azokról a hazai zenekarokról beszélünk, melyek az idei évben igazán nagyot „dobbanthatnak”, semmiképp sem hagyhatjuk ki az „odalépős”, mégis fülbemászó gitárzenében utazó budapesti Óriás zenekart. A háromtagú együttes a hazai indie-gitárpop egyik legfontosabb zenekara, az Annabarbi feloszlása után alakult 2005 végén. Az Óriás tulajdonképpen „heti egyszeri örömzenélésnek” indult – melynek keretében Örményi Ákos és Egyedi Péter az akkori Kispál-Dobossal, Mike Zweckerrel hangoskodott jókat -, aztán 2006 márciusában folytatódott koncertekkel és az első felvételek rögzítésével – az Isten Háta Mögött dobosával, Hortobágyi Lászlóval -, végül 2007 márciusában nyerte el mai formáját Nagy Dáviddal. A zenekar eddigi legmozgalmasabb éve kétségkívül a 2008-as volt: egyre több koncert, köztük több fesztiválfellépés, Sziget-koncert és újabb stúdiófelvételek – utóbbi eredménye, hogy immár megjelent az Óriás szép reményekre jogosító debütáló albuma a Jön, melynek legismertebb slágeres/klipes száma a Fát dönteni.
 
A zenekar tagjai
Egyedi Péter: gitár, ének
Örményi Ákos: basszusgitár
Nagy Dávid: dob
 
 
A dallamos poszt-hardcoret játszó Shell Beach zenéjét a legmenőbb kilencvenes évekbeli gitárzenét játszó együttesek formálták: a hatások között a Deftones és az At the Drive-In mellett ott van az a Refused is, akik a hardcoret éppen a szélsőséges dinamikai váltásokkal forradalmasították. A Shell Beach ambientes, elszállós dallamvilága kétségkívül jelenős drámai töltetet hordoz magában, bár a zenekar leginkább kiválóan táncolható rockhimnuszok előállításában jeleskedik.
 
A zenekar tagjai
Totik Zoltán: ének
Somló Pál: gitár
Sági Viktor: gitár
Mohácsi Mátyás: basszusgitár
Ivánfy Dániel: dob
 
 
Az Angliát is megjárt Plastic Bitch Tiszaújvárosból indult és hosszú utat tett meg míg végül 2006 nyarán Budapesten kötött ki. Azóta újraformálódva készülnek az újabbnál újabb számok és a régiek is új értelmet kaptak. Gyors, dinamikus punk-pop, gitárzúzda – ez jellemzi a zenekar első nagylemezét, a Shallow Decayt is.
 
Tagok
Gályász "Csoki" Róbert: gitár
Géczi Richárd: ének
Kovács "Bob" László: bass
Rácz "Pucu" Tibor: dob
 
 
A titokzatos nevű Grand Mexican Warlock zenekart az Idoruból ismerős Szabó Laci álmodta meg, alig több, mint egy évvel ezelőtt, akit most gitárral a nyakában láthatunk majd, de a dalokért és hangzásvilágért is ő a felelős. Zenéjüket a pszichedelikus jelzővel lehetne a legjobban körülírni, de elképzelhetünk egy mixtúrát, amelyben Led Zeppelin, The Mars Volta, Jeff Buckley, Oceansize, Radiohead, stb. hatások keverednek, igen sajátosan. Mindehhez illusztris társakat sikerült találni, úgysmint Mohácsi Matyi (Shell Beach, ex-Idoru), Reich Tamás (Subscribe), Somló Dani (Esclin Syndo), majd nemrég csatlakozott hozzájuk a Jazzékiel billentyűs Hegyi Áron, énekfronton pedig Undos a My Small Community-ből. A jövőbelátó boszorkánymester viharos életéről szóló debüt-lemez némi szerencse és bűbáj segítségével 2010 tavaszán jelenik meg.
 
Felállás
Szabó László: gitár, ének
Dobóczy Zoltán: ének
Somló Dániel: dob
Mohácsi Mátyás: basszusgitár
Reich Tamás: gitár
Hegyi Áron: billentyűs hangszerek

Infó: http://www.myspace.com/grandmexicanwarlock

 
Óriás, Shell Beach, Grand Mexican Warlock, Plastic Bitch
2010. január 22., péntek 20h
Belépő: 1200 Ft, elővételben kapható.
SMS-kód: ORIAS0122
 
További információ: www.a38.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend