2010.02.01.@ 15.02

41. Magyar Filmszemle

A 41. Magyar Filmszemle 2010. február 2-8. között kerül megrendezésre. A szemle helyszínei a Palace MOM Park és az Uránia Nemzeti Filmszínház. A szemlének idén harmadik alkalommal vidéki városok (Keszthely, Gyöngyös, Veszprém és Balassagyarmat) is helyt adnak.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A rendezvény főrendezői a Magyar Mozgókép Közalapítvány és a Magyar Filmművészek Szövetsége, társrendezők a Cinemafilm Kft. és a Magyar Filmunió.
 
A szemletanács elnöke Novák Emil filmrendező-operatőr, tagjai Bollók Csaba filmrendező, Kocsis Tibor filmrendező, Sellő Hajnal vágó, Székely Orsolya filmrendező, Szomjas György filmrendező, Tóth Erzsébet, az MMKA főtitkára, Veressné dr. Kozma Ilona programigazgató, a szervező bizottság elnöke és Hermann Krisztina ügyvezető titkár.
 
A szervező bizottság tagjai Garami Gábor, a szemle ügyvivője, Martosi Mórocz Sándor, az MMKA gazdasági igazgatója, Naszály György sajtófőnök és Vezér Éva, a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója.
 
Az ünnepélyes megnyitó 2010. február 2-án, kedden 19 órakor lesz a Palace MOM Parkban. Az eseményen bemutatják Jancsó Miklós Oda az igazság című alkotását.
 
A szemlét záró díjátadó gálára 2010. február 8-án, hétfőn 19 órakor kerül sor a Sportmax 2. Sport-, szabadidő- és rendezvényközpontban, ahol a szakmai elismerések és a filmszemle díjai mellett átadják az Életmű-díjakat.
 
A filmekről
 
A szemlére összesen 384 alkotás – 36 játékfilm, 134 kisjátékfilm, 169 dokumentumfilm, 35 tudományos-ismeretterjesztő film és 10 tévéfilm – jelentkezett. Ebből összesen 356 alkotás – 22 játékfilm, 132 kisjátékfilm, 158 dokumentumfilm, 35 tudományos ismeretterjesztő és 9 tévéfilm – nevezett a versenyprogramba.
 
A magas nevezési számra való tekintettel idén is előzsűrik tettek javaslatot a versenyprogram kialakítására, melynek keretében a döntések alapján 16 játékfilm, 33 kisjátékfilm, 30 dokumentumfilm és 7 tudományos-ismeretterjesztő film kerül vetítésre. A tévéfilm kategóriában mind a 9 versenybe nevezett film bekerült a programba. A versenyprogramban így összesen 95 film szerepel. Az információs program keretében 16 film kerül bemutatásra.
 
További információ: http://www.magyarfilmszemle.hu/

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend