2010.02.03.@ 14.02

Egek ura – könyvben is!

Februárban jelenik meg Walter Kirn regénye, az Egek ura. A regényből készült film George Clooney főszereplésével február 18-án kerül a mozikba, több Oscar-jelöléssel és a legjobb forgatókönyvnek járó Golden Globe díjjal.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Walter Kirn: Egek ura (Nyitott Könyvműhely)

Ryan Bingham a nagyvállalati leépí­tések szakembere, folyamatosan úton van, és tömegével rúgja ki az embereket. Élete nagy részét szállodákban és repülőkön tölti, legközelebbi barátai az alkalmi utastársak és a légiutas-kísérők. Nincs lakása, mindene, ami­je van, belefér egy kézitáskába, amit örökké magával hordoz. Bőszen gyűjti a kilométereket, és egyetlen szenve­délyének él, hogy elérje az egymil­lió mérföldes álomhatárt. Ám ahogy egyre közelebb jut hozzá, különös dolgok kezdenek történni körülötte, és a jól megszokott, biztonságos élete hirtelen a feje tetejére áll. Az utolsó utazására készül: nyolc város hat nap alatt, hogy végül valahol Dél-Dakota felett egy utasszállító gép első osztá­lyú, folyosó melletti ülésén ülve végre értelmet nyerjen az élete.
 
Waltern Kirn négy nagysikerű regény szerzője, az Egek ura a második könyve, ami magyarul is olvasható. Szerkesztőként, kritikusként és esszéistaként olyan lapoknak dolgozik, mint a Time, a The New York Times, a Vouge vagy a GQ. Livingstonban, Montanában él.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend