2010.02.11.@ 14.02

Élvezd az ízeket!

Ha szereted a finom ízeket és a zamatos borokat, akkor az alábbi két kötetben nem kevés örömödet lelheted. Ismerd meg a négy évszak ízeit, és válaszd ki a neked leginkább megfelelő borokat!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 

Gordon Ramsay – Roz Dennyvel – Georgia Glynn Smith: Négy évszak ízekben (Alexandra Kiadó)
 
Gordon Ramsay, a konyha ördögeként emlegetett háromcsillagos séf új könyvében zseniális szezonális receptjeit gyűjtötte egybe. Nagy-Britannia legfelkapottabb szakácsa megszállottja a kiváló minőségű alapanyagoknak, most is meghökkentő ízeket párosít össze, kifinomult konyhatechnikát alkalmaz, és az elkészült ételcsodákat szemkápráztatóan tálalja. Sikerének kulcsa, hogy minden apró részletre gondosan ügyel, és mindig a tökéletességre törekszik.
 
Kezdő szakácsok is sikerrel forgathatják e könyvet, mert a szerző külön, fényképekkel illusztrált fejezetben mutatja be az alapkészítményeket és a mesterfogásokat, amelyek ismeretében könnyedén filézhetünk halat, tisztíthatunk articsókát, gyúrhatunk omlós tésztát. Az ételek többsége rendkívül könnyen elkészíthető, de Gordon ráadásként megismertet néhány recepttel, amely az exkluzív éttermek kínálatában is megállja helyét. A gyakorlati konyhai tanácsok, újszerű ízkombinációk és ínycsiklandó ételek receptjei teszik Gordon Ramsay kötetét letehetetlen kézikönyvvé.
 
Matt Skinner: A borokról – egyszerűen – Hogyan válasszunk, vásároljunk és fogyasszunk bort (Alexandra Kiadó)
 
Amikor borról van szó, az egy dolog, hogy tudjuk, mit szeretünk, de ha azt is megértjük, miért szeretjük, akkor az minden palack, minden pohár, minden egyes szánkba kerülő csepp bornak új jelentést és élvezetet ad. Ez a hasznos kézikönyv megtanít bennünket arra, hogy a jól megválasztott borok miként illeszkedhetnek kényelmesen a mindennapi életünkbe, és ami még ennél is fontosabb, segít a lehető legtöbb örömet kihozni belőle.

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend