2010.02.19.@ 15.02

Annie Leibovitz kiállítás Bécsben

Emlékszel arra a képre, amin Demi Moore állapotos kismamaként meztelenül pózol? Vagy talán már te is láttad azokat a fotókat, amiken a Disney filmek szereplőit Scarlett Johansson, Beyoncé, Beckham, és még sok más sztár elevenítik meg. Nos, ha kíváncsi vagy arra a fotósra, aki ezeket megálmodta, és elkészítette, akkor fogd kézen a barátaidat, és ruccanjatok ki még a hétvégén Bécsbe, Annie Leibovitz kiállítására.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Annie Leibovitz a világ egyik legismertebb fotóművésze, számtalan képét ismertük már mi is, ezért eldöntöttük, hogy ha már elérhető távolságba kerül a kiállítása, melynek címe: „A Photograper’s Life”, akkor felkerekedünk, és megnézzük. Álmunk valóra vált: Bécsig kellett csupán autóznunk, hogy megnézzük a fotós 1990 és 2005 között készített munkáinak egy részét.

A művésznő a Rolling Stone és a Vanity Fair magazinok egykori fotósaként vált ismertté. Többségében amerikai hírességek portréit készítette el, sokszor különleges helyzetekbe, pozíciókba helyezve alanyát, máskor rendkívül egyszerűen, és pont ettől váltak egyedivé képei. A világhírű ismertséget a John Lennonról és Yoko Onóról készült fotói hozták meg neki. Azon kívül, hogy rendkívül figyelemfelkeltő, meghökkentő beállításokban mutatja őket, az is a különlegessége ennek a sorozatnak, hogy néhány órával Lennon meggyilkolása előtt készültek. Ezeket a képeket is megtekinthetitek a bécsi Kunst Hausban, de emellett ott van a már az említett Demi Moore kép, vagy éppen egy mese világot idéző fotó Nicole Kidman-ről. Ha pedig szeretnéd látni a fiatal és bohó Brad Pittet, vagy éppen Johnny Deppet, akkor szintén érdemes kilátogatnod a szomszédokhoz. A kiállításnak ezek mellett van egy másik vonulata is: magánjellegű, sokszor intim, Annie Leibovitz családi albumából kiemelt képek egészítik ki a sztárok sorát. A kiállítás tehát a művésznő eddigi életének bemutatása munkáin, és magángyűjteményén keresztül. Ne egy klasszikus kiállításra számíts, inkább egy helyenként megindító, máskor mosolyogásra késztető, egy egész művészi pályát felölelő bemutatóra.
 
A kiállítást még ezen a héten, február 21-ig megtekintheted Bécsben.
 
Részletek: www.kunsthauswien.com 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend