2010.02.22.@ 14.02

Aliz Csodaországban – két albumon is!

A lenyűgözően kreatív Tim Burton rendezésében elkészült az Alice In Wonderland, mely hazánkban március elejétől látható. Március 8-án megjelenik a filmzene album is, valamint a napjaink modern rock és alternatív előadóinak krémjét felsorakoztató Almost Alice válogatáslemez.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 

Az eredeti elbeszélést (Alice’s Adventures in Wonderland) 1865-ben a Lewis Carroll álnéven publikáló író, Charles Lutwidge Dodgson szerezte. A jól ismert történet az ’irodalmi-nonszensz’ egy legsajátosabb példája, mely a fantasy műfaj egyik legfontosabb alapkövének számít.
 
A filmzenét a négyszeres Oscar-díjra, valamint tízszeres Grammy-díjra jelölt Danny Elfman jegyzi, aki már olyan nagysikerű filmek zenéjének szerzője, mint a ’The Nightmare Before Christmas’, ’Beetlejuice’, ’Batman’, ’Spider-Man, ’Edward Scissorhands’, ’Men in Black’ és még sorolhatnánk. Elfman-ki már régóta együttműködik Tim Burton-nel- zenéjében kifogástalanul valósítja meg a történet varázslatos, szeszélyes, realitáson túli világát. Elfman filmzenéjének megjelenése világszerte egybeesik a film premierjeivel.
 
A film március 8-án megjelenő másik zenés kiadványa Danny Elfman eredeti filmzenéjét tartalmazó lemezének „testvér-albuma” lesz, melyen napjaink meghatározó modern rock és alternatív előadói hallhatóak majd. Az album az Almost Alice címet kapta, s a rajta hallható zenészeket nemcsak Tim Burton világa, de a közel 150 éves történet kulturális ereje inspirálta arra, hogy ezt a korongot elkészítse.
 
Az Almost Alice-n többek között Avril Lavigne, Owl City, 3OH!3., Robert Smith (The Cure), Tokio Hotel és Franz Ferdinand szerepelnek, saját maguk írt dalokkal. A fantasztikusan összeválogatott előadók mellett a kellemesen szürreális lemez egyik különlegessége a lemezen Robert Smith, a Cure énekese által előadott ‘Very Good Advice’ című dal, mely az eredeti 1951-es filmről az egyetlen újrafeldolgozott szám. Az album első kislemezes dala Avril Lavigne Alice című száma, melyhez videoklip is készült.
 
„Egész életemben hatalmas rajongója voltam az Alice in Wonderland-nek, olyannyira, hogy az első Blink 182-es lemezünk a ’Cheshire Cat’ címet kapta. Tim Burton olyan nekem, mint egy igazi hős. Amikor először hallottam erről a projektről, és hogy Johnny Depp fogja a ’Mad Hatter’ (A Kalapos) szerepét játszani, olyan izgatott lettem, hogy azt szavakkal sem lehet kifejezni. Azzal, hogy egy dallal az Almost Alice albumon a film részesei lehetünk, úgy érzem, egy életcélomat már kipipálhatom.”-nyilatkozta Mark Hoppus, a 13 millió lemezt eladott Blink 182 egyik alapítótagja, aki jelenleg az ’In Transit’ zenekar énekes-basszusgitárosa.
 
„Mindig is odáig voltam az Alice in Wonderland hóbortos és képzeletbeli hangulatáért, mert hihetetlenül kifejező és színes. Felesleges szavakba önteni, mennyire le vagyunk nyűgözve attól, hogy hozzájárulhatunk egy ilyen időtlen klasszikus feldolgozásához.”- mondja Adam Young, az Owl City-ből, mely a MySpace ’legsikeresebb nem leszerződött zenekara’- címet is megkapta, s melynek legutóbbi albuma, az ’Ocean Eyes’ 2009-ben jelent meg rajta a’Fireflies’ kislemezzel, ami 2009 oktoberében a ’Billboard Hot 100-toplista’ első helyén landolt.
 
Az Alice in Wonderland március 5-től a mozivásznokon!
 
Danny Elfman- Alice in Wonderland című filmzenéje és az Almost Alice válogatáslemez március 8-án lát napvilágot!
 
További információk megtekinthetőek az alábbi oldalon: www.disney.com/wonderland

 

Címkék: albumon! aliz csodaországban

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend