2010.03.08.@ 15.03

Jazzimádóknak: Kozma Orsi Quartet koncert

Szereted a jazzt? Akkor látogass el március 10-én a Columbus állóhajóra, ahol a Kozma Orsi Quartet lép fel.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Aki egy kicsit is járatos a jazz világában, biztosan hallott már Kozma Orsiról, aki a Jazz+Az, majd a Cotton Club Singers egyik énekesnőjeként vált ismertté. Pár évvel ezelőtt stílust váltott, és elkötelezte magát a standard hangzású és saját zenekari tagjai által komponált szerzemények mellett. Első jazz CD-je, a Hide and Seek tavaly decemberben meg, nagy sikert aratva mind a közönség, mind a szakma köreiben.

A Kozma Orsi Quartet másik három tagja a pillanatnyilag legjobb magyar "piano trio": Cseke Gábor zongorán, Hárs Viktor bőgőn, Pusztai Csaba pedig dobon játszik.

A pécsi születésű Cseke Gábor zongorista, zeneszerző többek között a MAO, Sramkó János, Horgas Eszter zenekaraiban is részt vesz, mindemellett tanít a kőbányai zeneiskolában,és állandó zongorakísérője a Magyar Rádió jazzversenyeinek.

Hárs Viktor az egyik legfoglalkoztatottabb bőgős, basszusgitáros, zeneszerző és szövegíró saját zenekarán, a HársHegyBand-en kívül a MAO, Horgas Eszter zenekarokban is feltűnik. Sok külföldi és magyar sztárral zenélt már, többek között Al Jarreau, Trilok Gurtu, Peter Ersikne, Al Di Meola és Hobo is dolgozott már vele.

Pusztai Csaba jazzdobosként és latin ütőhangszeresként egyaránt foglalkoztatott művész. Állandó tagja a Csapdlecsabi, a Corner Dely,a Szaniszló Richárd Trió és a Starmachine zenekaroknak. Ütősként többek közt a Kuzbelt Péter vezette Showder Band és a Belmondo együttes akusztikus koncertjeinek állandó résztvevője. Eddig többek között olyanokkal játszott együtt, mint George Duke, Jonny Griffin, Dave Liebman, Peter Erskine vagy Christian McBride. Emellett az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-dob tanára.

A Kozma Orsi Quartet koncert időpontja: 2010. március 10. (szerda) 20 órakor

Helyszín: Columbus hajó (A Pesti Vigadóval szembeni jazz állóhajó)
 

Címkék: jazzimádóknak koncert kozma orsi quartet

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend