2010.03.10.@ 14.03

Viharsziget a mozikban és újra a könyvesboltokban!

Mindig nagy örömmel látjuk, ha egy könyv, amelyet régóta és nagyon szeretünk, elfoglalja az őt megillető helyet. Dennis Lehane Viharszigetével épp ez történik – a regényt a zseniális rendező, Martin Scorsese viszi vászonra.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

1954 nyarán Teddy Daniels szövetségi rendőrbíró és újonnan kinevezett társa, Chuck Aule megérkezik a Viharszigetre, melyen egyedül az Ashecliffe Elmegyógyintézet áll. Feladatuk, hogy nyomára bukkanjanak az egyik ápoltnak, aki egykor szörnyű bűnöket követett el, és most titokzatos módon tűnt el a bezárt cellájából. A rejtélyek és a megválaszolandó kérdések azonban egyre sokasodnak. Hogyan szökhetett meg valaki a zárkájából, és hol rejtőzhetett el a kietlen szigeten? Ki hagyja hátra a titokzatos üzeneteket a nyomozóknak? Mi történik valójában a hírhedt C Részlegben? Miért veszi körül az üresnek tűnő világítótornyot elektromos kerítés, és mit keresnek ott őrök? Minél közelebb kerülnek a nyomozók a titokhoz, annál inkább úgy érzik, a megoldás folyamatosan kicsúszik a kezeik közül. Vajon csak képzelik, vagy tényleg mindenki az őrületbe akarja kergetni őket? Teddy Daniels egyre elszántabban keresi a megoldást, de minduntalan falakba, nyomasztó titkokba és hazugságokba ütközik. A végső igazságért pedig talán mindent fel kell áldoznia.

A regény egyszerre krimi, pszichológiai thriller és gótikus horror – Lehane olyan fojtogató atmoszférát, feszültséget teremt, amit Hitchcock is megirigyelhetne, a fokozódó paranoia pedig szép lassan az olvasót is hatalmába keríti. Maga Scorsese így fogalmaz: „a Vihar-szigetben az a legérdekesebb, hogy a sztori szintjén megjelenő kirakós egyben a szereplőkben lezajló érzelmi, pszichológiai folyamatok labirintusát is jelképezi.”
 
Az Agave Könyvek a film bemutatója előtt két héttel újra kiadta Dennis Lehane Viharsziget című könyvét, amelynek első kiadása régen elfogyott a boltokból, így most minden olvasóhoz és érdeklődőhöz eljuthat a szerző méltán legkiválóbbnak tartott regénye. 

 

Címkék: könyvesboltokban! mozikban! újra viharsziget

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend