2010.03.16.@ 15.03

Szamba, Rió, Budapest: Szambakirálynő Választás 2010

Tűzforró latin ritmusok, barna bőr, gyönyörű lányok, káprázatos jelmezek, véget nem érő mulatozás. Ez Rio de Janeiro és a brazil karnevál. Óriási tömeg, amely egy ritmusra rázza a szambát. Ez a Riói karnevál, ami most Budapesten is megvalósul!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Brazil Szambaverseny Budapesten!

Március 20-án a West-Balkánba érkezik a Rió-i Karnevál! A tavalyi nagysikerű rendezvény után ismét megrendezésre kerül Magyarország legnagyobb brazil karneválja: a Szambakirálynő választás, vagyis a Samba Queen of Budapest 2010.

A rendezvényen felvonul Magyarország legnagyobb szambaiskolája, a Bloco de Budapest több mint 20 dobossal és 10 karneváli táncossal, emellett hazánk legjobb szambatáncosai kápráztatják el a közönséget gyönyörű koreográfiáikkal. A rendezvény érdekessége, hogy idén a magyar táncosokon kívül Rioi karneváli táncosok is megméretik tudásukat. Szambakirálynők mutatkoznak be, akik Magyarországon élnek, hazánkban képviselik a brazil szambát és a karneváli hagyományokat.

Budapest Szambakirálynője

A versenyben bármely szambatáncos részt vehet, aki rendelkezik karneváli kosztümmel. A versenyzőknek riói szambát kell táncolniuk a válogatóban játszott Rió-i karneváli zenére, a döntőben pedig élő zenére a Ritmo 2003 Samba Batucada kíséretével. A döntőbe jutást és a végeredmény alakulását profi döntőbírák határozzák meg. A verseny első három helyezettje értékes nyereményekkel gazdagodhat, a királynő pedig elutazhat Brazíliába, és részt vehet a 2011-es Rio-i Karneválon.

A bulizni vágyóknak is ott a helye, hogy a tomboló tömegben a táncosokkal egy ritmusra rázhassa a szambát!

A versenyre nevezni emailben az academia.brasileira@gmail.com címen, vagy személyesen a Brazil Kulturális Központban (VII. ker. Huszár u. 4.) lehet.

Nevezési határidő: 2010. március 19.

További információ: Ráduly Éva (e-mail cím: eve.raduly@gmail.com, telefonszám: 30/944-9251)

Az esemény időpontja: 2010. március 20.

Helyszín: West-Balkán (Skála Metro Nyugati tér. 1-2.)

Címkék: 2010 budapest rió szamba szambakirálynő választás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend