2010.03.22.@ 14.03

Új Cypress Hill-album április 6-án!

A legendás hip-hop banda 6 év után új lemezzel tér vissza! A megállapodást a Priority művészeti vezetője, Snoop Dog kötötte, és érdekesség, hogy ők azok, akiket művészeti vezetőként betöltött működése során elsőként leszerződtetett.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„Most, hogy vezető szerepbe kerültem a Priority-nél, az a legfőbb feladatom, hogy fellendítsem a nyugati-part legfontosabb hip-hop kiadóját. Ezért, most nagyon izgatott vagyok, hogy bejelenthetem első kiadói művész-szerződésem, melyet a Cypress Hill-el kötöttem. A Cypress Hill tagadhatatlanul a zenetörténelem egyik legfontosabb hip-hop bandája, ráadásul ők is nyugati-partiak, ami szerencsés együttműködést jelez előre.” – mondja Snoop.
 
„Nagyon örülünk, hogy a Priority nagy családjának részesei lehetünk-mondja B-Real. Ez egy nagyon gazdag múltú kiadó, melynek örökségéhez a Snoop-pal való együttműködésünk során mi is hozzájárulunk.”
 
Kár lenne azt gondolni, hogy a Cypress Hill és Snopp csupán a Priority irodájában találkozik, a napokban például egymás után léptek  fel a ’Lopez Tonight’ című népszerű műsorban, ahol Snopp a Malice in Wonderland c. albumának  ’I wanna rock’ című kislemezes dalával melegítette a hangulatot, a Cypress Hill pedig az ’Insane in the Brain’-nel fokozta a kedélyeket.
 
A Rise Up azonos című első kislemezes dalának társszerzője -és producere a Rage Against The Machine és a Street Sweeper Social Club zenekar gitárosa, Tom Morello, aki a ’Shut ’em Down’-ban is feltűnik.
 
A 2004-es ’Till Death Do Us Part’ megjelenését követően a Rise up stúdiómunkálatai 3 éven át zajlottak B-Real studiojában „Nagyon jól éreztük magunkat a lemez készítése közben- mondja Sen Dog. Úgy tűnt, mintha ez lett volna az első lemez, melyet közösen csinálunk. Azt vettünk fel, amit csak akartunk, zenei határok nélkül. És az, hogy egyik kedvenc gitárosommal, Tom Morello-val dolgozhattunk együtt, egyenesen eszméletlen volt. Mindig is tudtam, hogy mi közösen valami állati zenét tudnánk összehozni”.
 
„Az utolsó lemez után egy kis szünetet tartottunk, hogy mindenki a saját kis projektjein dolgozhasson.”-teszi hozzá B-Real. „Sen Dog és én egyaránt ki akartuk adni saját szólólemezünket, amin egy ideje dolgoztunk. Annak ellenére, hogy külön dolgoztunk, mindig hoztunk új ötleteket a Cypress Hill számára, amiket aztán rögtön fel is vettünk a stúdióban. Remek volt határidők nélkül olyan helyen dolgoznunk, ami a sajátunk. Csak összejöttünk nálam, és épp akkor vettünk fel valamit, ha volt ihletünk. Pazar volt így dolgozni, és véleményem szerint az eddigi egyik legjobb lemezünk készült el.”
 
A Cypress Hill (B-Real and Sen Dog-rap, DJ Muggs and Eric Bobo-ütőhangszerek) az egyik legbefolyásosabb hip-hop/rock banda, több, mint 18 millió eladott albummal világszerte, toplista-vezető dalok sorozatával és nemzetközileg több milliós rajongói táborral rendelkezik.
Voltak már a Lollapalooza fő attrakciója a Rolling Stone Magazin ’A Legjobb Rap Bandá’-nak nevezte őket, olyan  előadókkal dolgoztak már együtt, mint a Pearl Jam, vagy a Sonic Youth, voltak már elsők a ’Billboard Top 200 Albums Chart’ lemezlistán, valamint kölcsönözték zenéjüket számtalan TV-show-nak, reklámnak és filmnek is.
 
További információ: www.cypresshill.com

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend