2010.04.02.@ 15.04

Induljon a Czukor Show!

Egy fiktív országos televízió délutáni „kibeszélő” show-jába érkezik egy fiatal nő – aki rég látott bátyját keresi, akivel beteg édesanyjuk gondozásán osztozna. Ezután lassan előkerülnek az aznapi adás főhősei; a nyomdász báty, annak labilis élettársa, a hiszékeny szerető és az élettársba szerelmes ingatlanos. A téma: „Ma rendbe hozom a családomat!” Czukor Milán műsorvezető és az egész stáb azt hiszi, ez a felvétel is pont olyan lesz, mint a többi. És tulajdonképpen nem tévednek…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Árpád, a televíziós menedzser telefonhívást kap, hogy a svéd befektetők a vártnál előbb megérkeztek, és kíváncsiak az általa gyártott, három éve futó délutáni kibeszélő-show felvételére. Czukor Milán műsorvezető és Alex közönségrendező – a közvetlen munkatársak – rugalmasak: készek a tudásuk legjavát nyújtani a váratlan külföldi vendégek előtt. A műsor felvételére a látszólag legkevésbé kockázatos alanyokat terelik a stúdióba, egy fiatal nőt, aki 6 éve keresi bátyját, a megtalált vidéki nyomdászt, annak feleségét és szeretőjét, a feleségbe szerelmes ingatlanost. Rutinmunkának tűnik: negyvennyolc perc hasznos kereskedelmi adásidő rögzítése. Szakemberek a vezérlőben, Czukor Milán a stúdióban, leendő svéd befektetők és lelkes statiszták a nézőtéren, az áldozatok pedig a kamerák kereszttüzében. Azonban egyikük kezében feltűnik egy kis doboz…

Dömötör Tamást, a film rendezőjét – akit sokan a TV Paprika Gasztropuccs című műsorából ismerhetnek – régóta foglalkoztatta ez a történet. Mégpedig azóta, mióta saját szemtanúja volt annak, ahogy az egyik magyarországi kibeszélő show műsorában az adás vége felé az egyik szereplő elmeséli, hogyan fojtotta saját újszülött csecsemőjét a házuk udvari wc-jébe. A műsorvezető megerősítette az elmondottakat, levonta a tanulságokat, majd lezárta a műsort. De hogy mindezek után hogyan folytatódik a képernyőn kívüli élet, az már senkit sem érdekel. A szükséges nézőszámot elértük.
 
Először színházi feldolgozás készült a Czukor showból, melynek alaptörténetében Füst Milán Boldogtalanok című drámájának alaphelyzete rajzolódik ki. Szombathelyen mutatták be, már akkor is nagy sikerrel, számos díjjal jutalmazva. De nem ez volt az első hazai kísérlet arra, hogy bemutassák, az átélt tragédia miként lesz árucikk és médiaesemény. 2000-ben Schilling Árpád a Krétakör színházzal készített egy hasonló média kritikát Nexxt címmel, mely szintén egy valóság show kereteit és az Amerika pszicho című bestsellert használta fel. Csak akkor mindez még sokkal elrajzoltabb volt. Szintén készült színházi és filmes adaptáció is.
 
A most bemutatásra kerülő Czukor Show húsbavágóan életszerű és hiteles. Ahogy a filmben az egyébként zseniális színészi teljesítményt nyújtó Árpa Attila által megformált producer mondja; mi csak felgyorsítjuk azokat az eseményeket, amik amúgy is megtörténnének… És hogy mi lesz az egyik szereplő kezében egyszer csak felbukkanó fekete dobozzal? Hát nem marad rejtély… The show must go on!

Bemutató dátuma: 2010. április 1.  

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend