2010.04.13.@ 15.04

Ékszerkiállítás az Erdész Galériában

Az Erdész Galéria Design szekciójának szervezésében a “Gyűjtsünk ékszert! Hordható műtárgyak” című sorozat második kiállítása kerül megrendezésre. A kiállításra felkért két ötvösművész, Gera Noémi és Király Fanni.
A kiállítást május 21-én (pénteken) este 8 órakor Rubóczki Erzsébet az Interieur Magazin főszerkesztője, művészettörténész nyitja meg.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Király Fanni "gyöngyszövet ruhás ékszereket" állít ki, melyekről ezt írja: "A sorozat első darabjai 2009 nyarán készültek el. Szerettem volna a pergamenvirágok ellenpontjaként újra tömör, súlyos ékszereket készíteni. Élvezem, hogy a számomra otthonos gondolkodásmód, ahogy a tárgyakat megformálom, mennyire különböző végeredményt hozhat. Továbbra is szívesen kísérletezek szokatlan anyagokkal és tapintási ingert kiváltó felületekkel, ezért a geometrikus ékszertesteket finoman csomózott japán gyöngyből készült ruhákba öltöztetem. A Miyuki gyöngyök rejtélyes és titokzatos lüszteres árnyalatai a bogarak tündöklő kitinpáncéljait, a gyíkok ragyogó színeit idézik. Új ékszereim kiindulópontjához az inspirációt a japán inrók – gyógyszertartó dobozok – formakincse adta, bár funkciójuk átvételét végül elvetettem, nem akartam ezzel terhelni a tárgyakat. Remélem, hogy orvosság nélkül is megvédik és magabiztosággal vértezik fel viselőjüket."
 
Gera Noémi ékszerei különlegesek. Munkáin a mozgás dinamikáját figyelhetjük meg. Ékszerei kivitelezésekor merészen használja a különféle anyagokat, színeket (csipke, papír, szatén, fémmel kombinált textilszálak). A figyelmes szemlélő rájöhet  "minden érzelem gondolattá alakul, az pedig formát ölt."
 
Ezen a kiállításon olyan új műveket láthatunk, amelyek nemcsak gyönyörködtetnek, de gondolatokat is ébresztenek. Várhatóan  ezek a gondolatok  elindítják a látogatóban azt a folyamatot, hogy ezeket a hordható műtárgyakat gyűjtse is.
 
Erdész Galéria & Design
Szentendre, Bercsényi utca 4.
T | +36 26 302 736
 
A kiállítás megtekinthető minden nap 10-18 óráig, 2010. Június 6-ig.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend