2010.04.15.@ 14.04

Egy lányról

2009 legférfiasabb lányregénye végre magyarul is olvasható a Partvonal Kiadó gondozásában. Ha magával ragadott a történet, április 8-tól megnézheted a mozikban is!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 

Lynn Barber: Egy lányról (Partvonal Kiadó)
 
A kisvárosi iskolás lánynak kissé magányos gyerekkor jutott közhivatalnok apja és beszédtanár anyja mellett. Élete gyökeres fordulatot vesz, amikor megismerkedik a jóval idősebb Simonnal: közös utazásaik során a legfényesebb európai luxushotelekben fordulnak meg. A fiatal lány érzi, hogy a férfi nagyvilági életmódja mögött titkok lappanganak. De a baljós jelek ellenére az addig szigorú értékrendet valló szülők szinte a férfi karjaiba lökik…
 
Lehet-e a szüleinktől örökre megvonni a tiszteletünket, és ezt ország-világ elé tárni? Bevallhatjuk-e, hogy beteg szerelmünk ápolása olykor, hm, unalmas? Hogy sokszor nem vagyunk jó lányok? Ez a női memoár kimondja helyettünk. A könyv hangvétele mindenekelőtt humoros és okos, de humora az átlagtól eltérően olyan éles is, mint egy nevetve megforgatott tőr.
 
A memoár hazai bemutatója egybeesik a belőle készült film premierjével, mely a könyvvel megegyező címen került a mozikba. Valójában a regénynek csak egy részét, a fiatalkorról szóló fejezetet dolgozza fel a film, melyet idén számos fesztiváldíjjal jutalmaztak. A film forgatókönyvét a neves írótárs, Nick Hornby jegyzi.
 
A film hivatalos weboldala: http://www.sonyclassics.com/aneducation/
 

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend