2010.04.20.@ 15.04

Varázsold újjá kapcsolataidat! – A hatásos kommunikáció és konfliktuskezelés művészete

Szeretnél sikeresebb, jobban működő emberi kapcsolatokat? Most tehetsz érte! Április 24-én tölts el egy kellemes napot a Mesterkurzuson, és tanuld meg az asszertív kommunikáció és konfliktuskezelés művészetét! Négy igazi „nagyágyú”, Müller Péter, Prof. Dr. Bagdy Emőke, Böjte Csaba testvér és Beata Bishop gyakorlatias, élvezetes előadásai várnak Rád.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nemzetközi kutatások szerint szakmai és magánéleti sikereinknek több mint 80%-a kommunikációs képességeinken múlik. Ebből az következik, hogy aki élete fontos területein szeretne jól boldogulni, egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy ezt a képességét ne fejlessze.
 
Úgy közölni mondanivalónkat, hogy a másik megértse, elfogadja álláspontunkat, sőt meg is nyerjük őt szándékunknak, valódi művészet. Ha ezt jól csináljuk, az nem csak a magunk, de a környezetünk számára is nagy ajándék, hiszen lényegesen kellemesebb és gyümölcsözőbb olyasvalakivel együtt működni, aki képes jól érthetően közvetíteni érzéseit, szándékát, képes meggyőzni a másikat, de annak szempontjait is figyelembe venni.
 
A legtöbbünknek ezen a téren még jócskán van mit fejlődnie. A jó hír az, hogy erre minden lehetőségünk megvan, ha megtanuljuk az asszertivitás művészetét. Asszertívnek az olyan személyiséget nevezzük, aki minden körülmények között megállja a helyét és nyugodt marad akkor is, ha negatív energiák zúdulnak rá. Átlátja a konfliktusok lényegét, és nem hátrál meg, nem is lesz agresszív, egyszerűen kitart a maga igaza mellett, de ha nincs más megoldás, bölcs kompromisszumra is hajlandó.
 
Fontos megemlíteni, hogy a sikeres kommunikáció és konfliktuskezelés távolról sem csupán azon múlik, hogy mit mondunk a másiknak. A kimondott szavak még a mi kultúránkban is legfeljebb 10%-át teszik ki a kommunikációnak – az a tudattalan rokonszenv és összhang, amelynek létrejöttére a fontos helyzetekben törekszünk, jórészt a metakommunikáció szintjén alakul ki, vagy hiúsul meg.
 
Mit kaphatsz ettől a Mesterkurzustól? Miben kívánnak segíteni Neked az előadók?
 
– Abban, hogy magabiztosabbá váljon a fellépésed.
– Képes legyél hatékonyan képviselni az érdekeidet, anélkül, hogy erőszakossá válnál.
– Eredményesen, meggyőzően érvelj, és miközben maximálisan figyelembe veszed a másik szempontjait, kézben tudd tartani az irányítást, és ne hagyd elszabadulni az indulatokat.
– Jól kezeld a nehéz embereket és helyzeteket is.
– Jobban megértsd mások szándékait a metakommunikatív jelekből.
– Meghittebb, harmonikusabb kapcsolatod alakuljon ki szeretteiddel, megnyugtatóan rendezd a párkapcsolati és családi konfliktusokat.
 
Az április 24-i Mesterkurzuson nem pusztán a kommunikációs és konfliktuskezelési technikákról lesz szó (noha természetesen ezekkel is sokat foglalkozunk majd), hanem legfőképpen arról, hogy milyen belső tartás és milyen fajta változás szükséges ahhoz, hogy kapcsolataink kedvező irányban alakuljanak. A technika ugyanis akkor hasznos, és akkor vezet igazán jó eredményre, ha megfelelő szándékkal és hozzáállással használjuk. 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend