2010.04.21.@ 15.04

Vegyél részt kiállításon és electroclash bulin egyszerre!

„Kultikus dizájnhoz kultikus dj” – ez lehetne a mottója annak a különleges partinak, amit a Kollektiva és a Kunk közösen rendez április 30-án a Merlinben. A Nooka divatóra-márka tervezői kiállításával egybekötött buli vendége a New York-i klubkultúra ikonja, egyebek mellett az electroclash névadója, Larry Tee lesz, házigazdája pedig Steiner Kristóf.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

New York e két trendteremtő képviselője közül a Nooka a fiatalabb: a szokatlan formája és időmegjelenítési módja révén egyedülálló dizájner-karóra ötlete a kilencvenes évek végén pattant ki a grafikus-tervező Matthew Waldman fejéből, s szüleménye azóta világszerte népszerű, nemcsak időmérőként, de divatos kiegészítőként is – viselőinek táborába tartozik pl. Kanye West és Alicia Keys. A Nooka nagy hangsúlyt fektet a dizájn-kultúra előmozdítására, ennek jegyében nemzetközi pályázatot hirdettek saját logóbabájuk, a NookaNooka szabadstílusú átformálására. E pályázat sikerén felbuzdulva a Nooka magyarországi forgalmazója hasonló versenyt hirdetett (részletek itt: http://nooka.hu/bolt/palyazat), amelynek végeredményét, azaz a tíz legeredetibb, legötletesebb módon megdizájnolt játékfigurát április 30-ától egy héten keresztül láthatják az érdeklődök a Merlinben. A kiállítás megnyitójára – valamint a verseny eredményhirdetésére – április 30-án 19 órakor kerül sor, méghozzá a Nooka atyja, Matthew Waldman részvételével, aki csak ebből az apropóból egyenesen New York-ból repül át Budapestre.
 

A kiállítás-megnyitó után veszi kezdetét az a kivételes parti a Kollektiva és a Kunk szervezésében, amelynek fő fellépője egy élő legenda ugyancsak New York-ból: a dj/zeneszerző/promóter/party-celeb Larry Tee. Igaz, a "tánczene Andy Warholjának" is elkeresztelt Larry nem a nagy Alma szülötte, de ottani ténykedése tette világszerte ismertté. Seattle-ben született kanadai szülőktől, de Georgia államban nőtt fel. Itt, pontosabban Atlanta városában (ahogy ő emlegeti: Hotlanta) indult dj-pályafutása is a nyolcvanas évek elején: a város legmenőbb klubjában játszotta az aktuális new wave slágereket, olyan illusztris vendégeknek, mint a B-52’s, Boy George vagy Michael Stipe. 1989-ben aztán RuPaullal és még néhány nőimitátor barátjával együtt egy mikrobuszban New York-ba utaztak, ahol a rendkívül színes egyéniségű Larry pillanatok alatt a metropolisz party-életének egyik meghatározó figurája lett. Love Machine elnevezésű buliján hemzsegtek az ismert emberek, Tom Hankstől Sinead O’Connoron át Naomi Campbellig, Larryt pedig keblére ölelte a nemzetközi divat-, művész- és celeb elit. A dj nagykanállal habzsolja a legmenőbb, legizgalmasabb zenéket, s e trendérzékenységét először a 2000-es évek elején kamatoztatta. 2000-ben, egy Fischerspooner koncert hatására fedezte fel azt a zenét, amit úgy nevezett el: electroclash. De nem csak névadója volt a stílusnak, hanem az általa szervezett 2001-es Electroclash Festivallal (amin fellépett többek közt a Scissor Sisters, a Fischerspooner, a Ladytron és Peaches) nemzetközi szinten ismertté tette ezt a hangzásvilágot.
 

Larry Tee munkásságának tisztelete és szeretete közös nevező az est házigazdáinál, a Kollektiva és a Kunk csapatánál, akiknek hosszú idő után ez lesz az első közös megmozdulása. Míg a Merlin nagytermében a legújabb zenék dominálnak, addig az előtér dj-i felidézik az electroclash-es időket: a Gumipop és a Death Disco delegáltjai, a Xenia Flex tagjaival kiegészülve „újrajátsszák” a 2000-es évek elejét, azt az időszakot, amely egyben a jelenlegi budapesti elektró-színtér bölcsője is volt.

Címkék: bulin? egyszerre electroclash kiállításon részt vegyél

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend