2010.05.05.@ 15.05

Július 14-18 között Hegyalja Fesztivál: Zene a nyaraláshoz

Próbáltad már, milyen egy hetvenezres baráti társasággal bulizni a Tisza-parton? Az idei Hegyaljás csapatban tuti ott lesz az is, akivel nem csak egy ritmusra pörögtök, de egymásra is. A tokaji nyaraláshoz olyan együttesek adják a lendületet, mint a Groove Armada, a Roots Manuva vagy Ákos és Péterfy Bori. És a világbajnok tokaji borokról akkor még nem is beszéltünk. Sőt, idén akár már a Tisza-túra fő állomása is lehet a Hegy’.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A tokaji feszt’ legnagyobb durranása idén sokaknak a Groove Armada koncertje lesz. A londoni duó először ad Magyarországon teljes felállásban egész estét betöltő, nagyszínpadi koncertet. De ott lesz a Roots Manuva, akit a londoni Times egyszerűen csak a „városi Anglia hangja”-ként emleget. A kötelező pohár tokaji bor mellé pedig a nu-jazz-t játszó The Herbaliser rafinált hangzásvilága lehet izgalmas főfogás.
 
A 11. Hegyalja Fesztiválon persze a gitárzenék szerelmesei is megtalálják a számításukat: Lemmy Klimster legendás bandája, a zúzós rockzenét játszó Motörhead mellett akár extrém metált is hallgathatnak a fesztivál lakói, amikor a svéd Meshuggah lép a deszkákra.

Tátrai Band idén csak a Hegyen
 
A hazai muzsika élvonalából is bőséges a kínálat: metálelőadók (Subscribe, The Idoru) éppúgy feltűnnek a Hegy’ színpadain, mint az alternatív zenét vagy népzenét játszó művészek. Tavaly Ákos kihagyta a Hegyalját, de az új albumot elhozza idén a fesztiválra; ahogy – többek között – a Belga együttes, a The Kollin és Péterfy Bori is új albumokkal érkezik. A Quimby, a Kispál és a Borz, a Kiscsillag szintén ott lesz Tokajban, ahogy a Neo, az Irie Maffia és a Colorstar is. A tokaji feszt persze nem lehet teljes a Tankcsapda nélkül idén sem.
 
A Csík Zenekar, a Budapest Bár, a Barabás Lőrinc Eklektric a legvájtfülűbb fesztiválozók arcára is mosolyt csal. A Tátrai Band pedig ezen a nyáron csak Tokajban lép fel.
 
Tisza-túra Hegyre hangolva
 
A Hegyalja idén akár a tiszai kenutúra egyik fő programpontja is lehet, hiszen a tokaji híd lábánál, a fesztiválterületen már elkészült a csónak- és kenukikötő. Ez a fejlesztés csak egy azok közül az adottságok közül, amelyeknek köszönhetően Magyarország 3. legnagyobb fesztiválja egyúttal az egyetlen a hazai fesztiválok sorában, amely úgy is „zöld”, hogy a zene mellett valódi természetközeli élményt is kínál.
 
Program, szállás, jegyek: www.hegyaljafesztival.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend