2010.05.10.@ 15.05

Placebo koncert Budapesten!

“A PLACEBO együttes izgatottan jelenti be, hogy 2010 szeptember 15-én Budapesten, a Sportarénában lép fel” – ez a közlemény jelent meg az együttes hivatalos weboldalán a http://www.placeboworld.co.uk/-on.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nyilván nem szükséges megerősíteni ezek után, de mégis megtesszük: a hír igaz, és tényleg jön a Placebo szeptemberben. Hamarosan jegyeket is lehet kapni a koncertre a Ticketpro hálózaton keresztül.

A zenekarnak tavaly jelent meg 6. stúdióalbuma Battle for the Sun címmel melyet a banda frontembere Brian Molko így jellemzett: “nem is hard rock, nem is pop… inkább úgy mondanám, kemény pop”. Majd hozzátette: „Olyan lemezt készítettünk, amelyből kiderül, az életet választjuk, kilépünk a sötétből a fényre… Természetesen nem tagadjuk meg a sötét múltat, hiszen az is egy részünk, de a napfényt választjuk”. A fenti nyilatkozatokból kiderül a zenekar sokat változtatott korábbi szemléletén és ehhez igazította zenéjét is.
 
A Placebo 1994-ben alakult brit alternatív rockot játszó együttes. Jelenlegi tagjai Brian Molko, Stefan Olsdal és Steve Forrest.
 
1996-ot írtunk, amikor David Bowie-nak valaki megmutatta a Placebo demóit. Bowie-t annyira lenyűgözte amit hallott, hogy azonnal felkérte a bandát, kísérje el őt európai koncertturnéján. Ugyanebben az évben vették fel első lemezüket is. Ezt követően 2-3 évente jelentkeztek egy-egy új lemezzel és mindegyikről számos kislemez siker került fel a listákra. Dolgoztak együtt a pop-rock élet legkülönbözőbb kiválóságaival, Michael Stipe-pal (R.E.M.), Frenchman Dimitri Tikovoi-jal (Goldfrapp, the Cranes), a Linkin Park-kal…
 
Szeptemberben Budapesten élőben hallhatók a Battle for the Sun album dalai, ugyanakkor a régebbi Placebo számokat is előadja a zenekar. Tehát, felettébb kellemes estének ígérkezik a szeptember 15-i…

Jegyinfo: www.ticketpro.hu 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend