2010.05.11.@ 15.05

EZ Basic lemezbemutató a Gödörben

Márciusban jelent meg az EZ Basic második, Hello Heavy című nagylemeze, melynek lemezbemutató koncertjére május 14-én kerül sor a Gödör klubban.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A budapesti trió az első  lemez melankolikus, new wave-es hangzása után egy játékosabb, de karcosabb hangzásvilágú anyaggal állt elő, amelyet az a George Shilling kevert és maszterelt, aki korábban olyan világhírű együttesekkel dolgozott már együtt, mint például a Primal Scream, a Blur, The Fall, vagy a Coldcut.

A Hello Heavy változatos hangulatú  popdalai közül párat máris a műsorára tűzött néhány hazai rádió, ezek közül pedig egyet, a Vampire Weekend-esen pattogó May címűt (amelyhez nemsokára videoklip is készül) az együttes ingyenesen letölthetővé tett még az albummegjelenés előtt. A koncerteken az EZ Basicre jellemző hűvösséggel előadott új dalok egy kis friss szelet hoznak a magyar könnyűzenei életbe, legyen szó akár az egy biztosítási ügynök történetét megéneklő Motorik Erikről, a gazdasági válság idején elbocsátott emberekről szóló Layoffs Not Days Off-ról, vagy a Varga Zsuzsa vendégszereplésével előadott Bad Boyfriend-ről.
 
A Gödörben tartandó ingyenes lemezbemutatóra az EZ Basic készül néhány meglepetés vendéggel is, ezenkívül előzenekarként fellép a szintén budapesti, egyre nagyobb rajongótáborral rendelkező, nyers poszt-punk zenében utazó Kollaps zenekar (a Puzzle zenekarból és a Zagar koncerteken egyaránt szereplő Ligeti Györggyel kiegészülve), valamint a székesfehérvári Trouser Press nevű, szemtelenül fiatal tagokból álló indie-dance-punk csapat. A koncertek után Gumipop és Kunk DJ-k táncoltatják a közönséget hajnalig. 

További információ: www.ezbasic.hu 
Címkék: basic gödörben! lemezbemutató

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend